V5 Åby 2/8


Väljer att ge ett förslag till Åbys V5:a denna kväll och bygger rent statistiskt. Åke Svanstedt brukar vinna minst ett par lopp dessa kvällar och han får också förtroendet bakom spiken och utgångshästarna och jag går på att statistiken håller i sig.

 

1) 8 Barbie Look avslutade mycket vasst senast och verkar ha återfått fin form efter lång vila. Från ett bättre spår hade jag rekommenderat spik rakt ut på henne men läget nu är tufft och det kan bli fel. Dock är chansen större att komma till spets just på Åby där man ändå får chansen från rygg. Hon är mycket vass första biten om man väljer att trycka iväg henne fullt ut. Mycket snabb ut är också 4 Renate Bowl och känslan är den att skulle hon komma till spets så släpper inte Hans G välvilligt till Svanstedt. Hon startar ofta men verkar tåla det och hitta nya formtoppar i omgångar. Spurtade vasst i försöket senast på Axevalla och sedan fick hon inte riktigt chansen i finalen. Förutsättningar denna gång gillas. 5 Harpos Rockland hamnade i dödens senast i V75 och galopperade som slagen, det må vara honom förlåtet. Bra innan dess och denna gång söker nog Ingves ryggar så gott det går. Då är han vass en bit och ska räknas tidigt. 3 On Broadway tycker jag svikit en del och inte blommat ut som jag trodde han skulle göra. Vågar dock inte släppa honom ännu och från ett bra läge borde han vara med hyfsat långt fram i loppet även om han inte visat någon riktig startsnabbhet ännu. 2 Oberon Eastwind kanske inte är en sprinter i grunden men läget här bra och han skulle gynnas enormt om det blev tempo på loppet. Formen är också ett litet frågetecken men vill inte räkna bort honom då han i grunden är mycket rejäl. 7 Lukas Hall glänste vid V75 seger i våras men har sedan inte lyckats alls lika bra. Ny kusk nu kanske kan vara en positiv faktor och även han är riktigt kvick från start vid laddning. 6 Mellby Turbo har varit hårt betrodd i bägge starterna för Svanstedt utan att ha levererat alls. Vilat igen ett tag nu och troligen vassare nu. Distansen känns också som en fördel nu men läget kan göra att han hamnar lite svårt till. Vid gardering känns han ändå streckvärd. 1 Mahagony spurtade piggt näst senast i ett lopp där man körde alltför fort i början. Senast blev hon bara avhängd efter rygglopp och visade väl inget formintryck. Tror dock att hon trivs bättre med kvällens distans och från bästa läget så får hon en invändig smygare och det gör även henne streckvärd. 10 Nessy Esterel krånglar det för både nu och då. Har dock god fart och känns lite intressant med Björn upp nu. Han brukar göra effekt på de flesta hästar när han hoppar upp för första gången på länge.

2) 5 Gabriella Palema såg mycket förnuftig och fin ut i sin debut på Axevalla. Höll på att spetsa från bakspår för att sedan få kryssa sig fram lite till slut innan hon fick fritt. Trots detta så växlade hon tempo snabbt och avgjorde hur enkelt som helst. Låt vara ett billigt lopp men hon kan säkert sänka flera sekunder från tiden då. 2 Julia Kulling gjorde en stark insats senast från dödens hela vägen. Öppnade bra då och mycket kuskförstärkt denna gång. 7 Dollydoo Laday är kapabel och det är spetsgaranti med framspår på henne enligt tränaren. Detta gör att hon sedan kan välja taktik på ett bra sätt. Kommer ingen tidigt tror jag nog att Oskar väljer att köra i spets då hon fungerat bra där tidigare. 8 Honeydew har ett tråkigt läge men har inlett karriären bra och Peter brukar vinna liknande lopp titt som tätt. Verkar också kunna göra en del själv. 9 Neonandra har ett vasst rekord men den tiden var en medhängartid på kanonbana så tar inte så hårt på den. Kan dock få en vettig smygare här och även här kan ny kusk innebära ett plus. 1 Smashing July går bra och hamnade i fel ryggar senast så den starten glömmer vi. Kunde inte vara med från samma läge näst senast och det finns risk hon hamnar en bit bak trots det fina spåret. Men har ändå visat kunnande som gör att hon bör streckas.

3) Ett lågklassigt lopp där 4 Ratata Zenz nog blir stor favorit. Ännu känns det som han bara lufsat på (inte helt olikt Juliano Star hästar) och inte riktigt fått igång tävlandet. Möjligt att han fått upp farten med två lopp i kroppen nu och är en given förstahäst här. Spåret kan dock ställa till en del problem och någon given spik är han inte. Värst emot kan mycket väl stallkamraten 10 Paladin Sisu vara. Han kör bort de enda startpoäng som finns i raden och lär knappast starta om han inte är väl förberedd. Vet han var anmäld till Solvalla i ett klart tuffare lopp där han inte kom med. Kan vara en fingervisning. Han visade fin kapacitet några gånger under fjolåret men samtidigt vissa aktionsproblem. Kan spurta bra om han är i den form jag tror. 3 Staro Freehold mötte bra hästar under fjolåret och hängde med helt ok då. Har nu inte startat på länge men ska räknas på det han visat tidigare. 1 Emmy Jovalley är inte så dum, gör rätt jämna insatser och från detta läge borde hon få en bra löpning. 14 Twins Divigaflinga var det mycket snack om senast, då kördes hon riktigt passivt men spurtade bra efter sen lucka. Offensivare nu? 5 Clint Eastcho spurtar rätt skapligt och blir nog lite streckad här. Får ett streck på spelvärdet.

4) Några fina hästar möter upp här i fjärde avdelningen. Jag väljer att ge tipset till 3 Sem Jafet som jag gillar. Han är utrustad med rätt inställning till detta och återkom senast efter ett uppehåll och vann smått överlägset över samma distans som nu. Tål en hel del jobb om så skulle krävas. 1 Prey Frontline vann enkelt senast på Axevalla efter tidig spets. Skulle han hålla ledningen här är han såklart hästen att besegra men är ännu lite oprövad bakom bilen. Oavsett kan han vinna loppet då han verkar rätt okomplicerad. 9 Frozen såg riktigt tankad ut senast vid målgången och det stod ”nästa gång” i programmet direkt. Det är nu, har vid två starter visat att han gillar distansen och läget här för hans del bra här då han kan avsluta bra. Körs åter av ordinarie kusk vilket väl inte känns som någon fördel.

5) 3 Big River Supreme gjorde flera fina lopp i våras men var klart sämre på Solvalla näst senast. Fick uppehåll efter det och återkom senast och fick ett snällt lopp då. Avslutningen var dock prima i ett uppullat lopp där det gick riktigt fort till slut. Trivs bra på Åby och har goda chanser att tidigt ta sig till spets här. Väl där så kan Åke välja upplägg, han fungerar i spets men minst lika bra u ryggar. Litar på att han väljer det bästa för hästen och han får agera dagens spik i ett annars rätt ojämnt lopp.

Systemet

1) A: 8 B: 1,2,3,4,5,6,7,10
2) A: 5 B: 1,2,7,8,9
3) A: 4 B: 1,3,5,10,14
4) 1,3,9
5) 3

Krav på minst 1 A-häst ger 372 rader

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.