V5 Åby 27/9


När huvudspelet är placerat på galoppen så får det bli ett förslag till Åbys vinkel istället.

 

1) 1 Bazir Dimanche har visat fin form på sistone och då både läge och distans är bra här så får han tipset. Senast övertog han efter en bit och vann sedan överlägset trots en tryckare mitt i loppet. Kanske får svårt att svara direkt här också men på lång distans så borde det lösa sig under vägen. Dubblar med 5 Princeton D.K. som jag tror är en bättre häst i grunden. Senast han gästade Åby avslutade han rykande och även för honom är distansen passande. Känns dock aningen mer komplicerad än tipsettan och får backa i tipset på det.

2) 5 Linslusen A.U. visade senast att han kan öppna mycket snabbt bakom bilen. Tvingades då till en riktigt tuff öppning för att få spetsen och fick sträcka vapen sista biten i en snabb avslutning mot en bra häst. I och för sig vilat ett par månader efter den starten men senast han kom ut efter vila var han fin och tror på en bra prestation igen. Då det är goda chanser att han kommer till spets här så får han bli dagens spikförslag.

3) 6 Ourselves har galopperat bort en del fina placeringar vid sina gästspel i Sverige. Det i klart tuffare gäng än detta och skulle han sköta sig så borde han ha en riktigt bra chans att vinna detta lopp. Garderar dock på de osäkra tendenser han visat. 7 Too Cool To Loose fann en grym form förra hösten och insatsen senast tyder på att han mycket väl kan göra detsamma även i år. Tål att göra mycket jobb själv när formen är där och tror på ett tidigt avancemang här. Skulle han få överta spets bär det normalt riktigt långt men kan segerstrida även den tunga vägen. 9 Look Out börjar det också bli årstid för snart. Han kan långspurta bra när han är i form och loppen inte går alltför fort. Har tidigare gått bra för Micke J och kan nog komma rätt hyfsat på det från detta läge. 5 Nico Öland har gjort en del fina insatser när han besökt landet. Med klaff är han säkert med på målbilden. 14 By Air är ingen häst som imponerat så speciellt på mig men flera nyförvärv hos Svanstedt har varit bra när de kommit ut under året så vågar inte nonchalera honom helt här.

4) Bakspår på kort lopp och sämre i ryggar. Ja det är väl inget som man borde sätta först i ranken men tycker att Håkan spelar i egen division just nu vad gäller landets amatörkuskar så jag sätter i alla fall 10 Ratatoui främst. Hon har visat fart som räcker långt här och Håkan brukar bjuda sina hästar maximala lopp. 6 Lawyer Lohr tycker jag är en duglig sprinter, han är mycket kvick bakom bilen vid laddning och trots spåret min spetsfavorit här. Om han sedan körs där är mindre säkert då det finns OS att tillgå. Kan avsluta rappt dessutom med smygare. 5 Elite Aggerup har gjort flera bra insatser och från ett vettigt läge så är han tidig här.

5) Streckar alla i sista avdelningen. Tipset till 1 Shepard som senast avslutade klart bra och visade samma fina form som i början av sommaren. Då han är kvick ut är han nästan garanterad en fin löpning här och med samma sting i avslutningen som senast så plockar han många på upploppet, kan mycket väl vara samtliga. Det normala tipset borde vara 2 Burning Line Gral efter hans två senaste insatser och från ett bra läge. Har dock varit struken efter senast och frågan är om han är helt på topp eller inte nu.

Systemet
1) 1,5
2) 5 Linslusen A.U.
3) 4,6,7,9,14
4) 5,6,10
5) Alla 12

360 rader

2 Comments

Add yours
 1. 1
  Markus

  Återigen!!… Tack för era härliga tips VARJE DAG!! (att ni orkar). ”Fegspelar” för det mesta (plats), men tog i för kung och fosterland och stänkte in baggen i V5-5 – vinnare… glatt odds!!(platsade även rejält trots att Haugstad inte tillhör mina favoriter, tyvärr). Kan tillägga att jag spelade vinnare ENBART för att ni hade den som ”etta” + bf ro. Tack grabbar ni är kanon!! Ser fram emot helgens ideer – kämpa på nu! Ha de…

 2. 2
  Pecka

  Vad kul att läsa att det hjälpte någon Markus. Med tanke på att tipsen i övrigt inte var så vidare denna gång så hittade du ju rätt att sortera ut guldkornet. Gick in med ett lir jag och singlande på V3, men klev av på det sistnämnda till slut i alla fall. Dock var vinnaroddset så bra att det blev ett hyfsat netto i alla fall igår;)

  Lycka till på liret i helgen.

  Mvh
  Pecka

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.