Utmanaren Leffe Pallo


Hoppas du kan använda nån av de här bilderna som är tagna 1987 på en fest ute åt Saltsjöbaden-hållet. Hoppas det går för stilen är ju verkligen helt iskall, förutom kanske i Tjeckien!? Mitt första jobb här i Sthlm var just på Saltis Sjukhus 1985-1988. 

Annars så är jag från Skellefte och började mitt travintresse där via en klasskamrat i gymnasiet, cirkus 1978-79, som hade hästar hos Ingemar Rehnfors. Haidi Rainbow och Zino N.G bla. For runt däruppe i hästfinkor där bla KG Gren körde (ex.proffs på skeåtravet), och vi var mestadels på Umåker, Torpgärdan och i viss mån Solänget.

Var på mitt första Elitlopp 80-84 jag minns ej riktigt, och min första vinnare lirade jag 1985 då Meadow Road vann knappt före Rosalinds Guy och Veijo Heiskanen. Har kanske missat 1-2 Elitloppshelger sen dess, och numera sitter vi på restaurangen efter att ha härjat på e-läktaren i slutet av 80 och en bra bit in på 90-talet. Intresset var väl mest på sin topp de första 20 åren, men det har tyvärr avtagit en del sen dess även om jag lirar lite fortfarande, mestadels i egenkomponerad bolagsform. V64 & V75 är där man puffar på mest, i övrigt är det ganska lugnt. Ser med stora ögon fram emot V86! Har även tidigare skrivit en krönika i tidningen Gamblers Finest, som hette Stora Norrland, och arbetat ideellt på travpunkten.com som tipster, men det tog för mkt tid så jag sa upp mig ;-/ efter ca. ett halvår/år.

Har gällande vinster låga sexsiffriga belopp både på travet och stryktipset, tillsammans med ett par andra. Närmast storsläggan var jag förrförra Elitloppslördagen där jag hade 7 på ramen men tjockade ur via 2st c-hästar (joker). Satt med Youpie (Pelle.L) som en måstevinnare både på V5 och V75 där han blir avslagen kort före mål av Quantum Oliver me Flemming (c-häst). V5 hade gett 58.000:- och V7 800.000:- med Youpie som vinnare, nu gav sjuan 3,5 millar. Tröstpengen blev 15.000:- Har ALDRIG varit så exalterad på en travbana som då. Jag hade gjort alla system och sålt ut dem och 2 polare vid bordet missade 150.000:- per skalle och det var helt tyst efter loppet.

Rutinen finnes mao, men intresset är ju mil ifrån Ni grabbar på Vinnarskallar. Wops lite mkt text kanske så du får sålla Henke 😉

Cheers>>Leffe

2 Comments

Add yours
  1. 1
    AIK-dansken

    Om det räcker med rutin så blir du ny Täppherre Pallo. Men vi gnagare är stora taktiker och Gnaget Leker är en tuffing att möta. Lycka till båda två och alla Täppherrar ska bära Vinnarskalletröjan med stolthet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.