Tunnhårig? Bli expert i VinnareV75!


Vi var till Axevalla igår och delade ut pris i Vinnarskallar.se´s Lopp. Föga oväntat var det Åke Svanstedt som dominerade på skaraslätten och han tog också hem vårat lopp. I Vinnarcikeln fick vi frågan om vilka vi var, micken till Limpo ”linslusen” Wallin som blir stum och får fram:
-Ta det med honom och pekar på mig.

Jag får fram ett par ord men mycket osäker på hur det lät. Ljudet blir ju knepigt värre när man hör sig själv i efterhand i banans högtalare. Vi tar dom nästa gång!

Global Midnight har jag sett åtskilliga gånger under året och en sådan matchning är drömmen. Vinster vid flera olika sommartravsomgångar! Här vid segern på Kalmar togs första V75-segern i överlägsen stil:

Det är lite sent att profilera hästen nu. Hon har inte direkt varit i jättefokus som hästar som är obesegrade brukar vara. Kan det vara för att det är Åke Svanstedt som tränar…? Stoet var i alla fall grymt bra och att tappa bootsen under loppets gång är kanske nästa fluga på balansmarknaden. Arby´s Amalia var tvåa fast hon var slagen halvvarvet från mål, hon besitter en beundrasvärd skalle. Den egenskapen ska inte underskattas. I VinnareV75 slängde man in en intervju mitt under loppet med Daniel Olsson. Det gjorde man också med samma kusk i den sista V75-avdelningen. Isak C.D. vann och Arby´s Amalia förlorade, bra så långt men hästar i segerstriden vill jag inte ha ”tells” på.

VinnareV75 hade med Robert Bergh i studion och uppenbarligen krävs det en speciell frisyr för att medverka som expert i programmet. Det gör att Ivarsson här inte är helt ointressant trots att han något år yngre. Nybrink, Lindberg, Hellstedt och Bergh har en speciell look. På förhand är det Bergharn en drömpersonlighet i studion och det ska inte delas ut nobelpris för den scoutingen. Den som fått honom till studion ska dock hyllas. Robert klarade prövningen utan anmärkning, omdömet med honom och Lindberg i stuidion blir mysstämmning.

Per Lennartsson hyllades för styrningen bakom Natural Wonder och jag ställer mig in i kön. Snyggt!

Amaru Boko vann Guld trots att han prydde omslaget på Travronden. För mig innebär det favorit i fara men han fixade det. Det finns två varianter på hur man uttalar hästens namn. Kan vi inte komma överens om att säga AmarU isället för Amauro?

Solvalla hade V86 premiär och publiken ökade till 3584. Smått fantastiska siffror, det är inte så långt ifrån en V75-omgång. En ökning med ungefär 1000personer om man jämför med tidigare löneonsdagar.

V86 är svårt och våran täppherre på hemsidan Pecka verkar trots stor kompetens inte lockas av att spela. Läste också på Travnet att kunniga värmningsexperten P-A Johansson hade samma inställning. Det är oroväckande när två mycket skickliga spelare funderar i dom banorna.

Bosse Rydgren fick beröm för gästinhoppet i V86-premiären. Det får han inte av mig… Fick hjälp av en kompis med att sätta ord på det: ”Det kändes tillgjort”. Nu gnäller Limpo på att jag inte är positiv… Man ska säga så här istället: Solvalla har den bästa referent dom kan ha för närvarande.

Slaget om Sverige – Vilket skitprogram!
Vad har man tänkt på?! En blek kopia av På Spåret. Kan väl inte någon tittare vara nöjd med…

4 Comments

Add yours
 1. 1
  Pecka

  Tunnhårig är ett krav, perfekt där lever jag upp till kravet som expert i TV då. Tycker det är kul att ni fick micken och chansen att få presentera er i samband med loppet. Kanske går att förhandla till sig ett lopp under fredagens trippeltrav nästa år? Då kan man ju få hoppas på att stå i shorts och dela ut pris.

  För övrigt håller jag helt om ”Slaget om Sverige”, hade förhoppningar men fick dem inte besannade. Klart att de ville tillbaka till sitt framgångskoncept men lyckades med med en oerhört blek kopia som behöver ryckas upp väsentligt för att kunna bli en följetong.

  Mvh
  Pecka

 2. 2
  Henke

  Vought, Malla och Stig H klarar väl också nålsögat.
  Ja, många kuskar fixar helt enkelt kravet 😛

  Trippeltravet har ju lite mer publik. Var ju bottenlågt i Lördags, 2000+ nånting.
  Vädret gör nog sitt till.

 3. 3
  Pecka

  Hjälmen har nog en stor del i att många kuskar klarar kravet. Så ett ganska vettigt satt krav då med tanke på att man vill ha experter till bisittare. Är väl främst Gustav Wernäng och Jos Verbeeck som inte håller måttet där. Men skulle bli ganska tråkigt om man satte samma villkor på tjejerna man vill ha in i Trav TV, då skulle en hel del gubbsjuka tittare lägga ner och tittarsiffrorna sjunka är jag rädd för.

  Mvh
  Pecka

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.