Trevlig travkväll i Närke


Med mycket kort varsel åkte man till Örebrotravet ikväll för att ta del av den fina loppkvalitén som det bjöds på.

Det var första gången jag fick bevittna Raja Mirchi från publikplats och det är alltid lika häftigt att se Ludde bjuda på uppvisningar med sina unghästar. Jag var lite tveksam när jag såg honom som 2-åring eftersom jag var rädd att det skulle bli en ”ny” Micro Mesh. Det vill säga en häst som redan som 3-åring börjar bromsa i utvecklingen. Men efter att ha sett hans två årsstarter  kan man konstatera att den här hästen innehåller några växlar extra.

Jullan var kvällens andra ”affischnamn” och hon gjorde sin plikt från ledningen. Jag tror mycket väl att det är denna häst som fäller Viola Silas i Stochampionatet senare i år. Utvecklingen efter t ex Oakskvalet (där Omega Neo enkelt tog henne från dödens) har varit kraftigt stigande och förhoppningsvis fortsätter den kurvan ett tag till. Mycket plusbetonad årsdebut av Dileva Käll som såg mycket bra ut som tvåa i loppet efter ett inledande varv i dödens.

Alvena Pele glänste i sin årsdebut från ledningen och man hör på Per Lennartssons hur mycket han grämer sig på förra året trots dryga 700 lax insprunget. Sugna på revansch är dem och allt under miljonen intjänat i år är en besvikelse för kretsen kring hästen?

Det var också mycket roligt att se våran spelidé för dagen Redtop jogga in i mål som segrare efter en fin styrning av Åke Svanstedt i ett lopp utanför det stora riksspelet. Återstår att se hur många starter vi hinner se denna eleganta häst innan han åter tvingas till ett längre tävlingsuppehåll. Ägaren såg minst sagt stapplig ut i vinnarcirkeln efter loppet, och jag håller verkligen tummarna att hans häst ser bättre ut imorgon än han själv.

Dags att ta tillbaka den tappade tiden från kvällen och börja packa. Nu kör vi, destination GBG !!!

Ha en trevlig helg! /Ivarsson

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.