Travåret 2010 i badkaret-Första halvåret


Jag har suttit i badkaret så länge att det nu knappt går att skriva på tagenterna med russin till fingrar. Hela 2010 i badkaret tog sin tid och det var en hel del godbitar att se fram emot! Vi börjar med det första halvåret:

Januari: Här behövdes det inte inte köra många varv eftersom vi redan är på den 7jan. V75 fortsätter att domineras av Kari Lähdekorpi. V75-mästaren avgörs i slutet av månaden där startvoltens Zyrano Boko vinner via OS för Örjan Khilström. PDA saknar svenskintressen förutom Opal Viking som agerar statist bakom suveräne Paris Haufor.

Februari: Quarcio Du Chene som inte kom med i PDA gjorde kanske vinterns prestation på Vinecenns. Trots 4175m utvändigt om den nyblivne PDA-vinnaren Paris Haufor slog han klorna i ledaren över ett klassikt upplopp i Prix de Paris.  Det var Björn Goops 10:e seger på franska nationalarenan och efteråt briljerade han som vanligt på Franska i vinnarcirkeln.

Mars: Rixallsvenskan har premiär och i år håller tävlingen mycket högre klass. 8 hästar debutvinner redan i tävlingens första månad. Stall Upplands häst Teldar Paper vinner sin andra raka seger med 40 meter och säljarna Stall Courant bokar in en segerfest på Undici till Kriteriesegern i förväg.  Momarkens V75 omgång domineras av Sverige som vinner samtliga lopp. Gladast är Arne Andersson som gråter!? i vinnarcirkeln.

April: Äntligen vår och kanonerna gör årsdebut. Årets ”Torvald Palema årsdebut” svarar Red Hot Dynamite för som debuterar på Hemmabanan Sundyholm på 12,9 2140m, tvåa som uppanmäld är Mats Ulrikssons Sientelo på 13,2. Hultman har aviserat årsdebut för Maharajah i början av April men när månaden är över har han inte varit ute på banan ännu. Torbjörn Jansson vinner ett Elitloppstest på 10,1 med Beanie M.M en varm onsdag på Solvalla och det var en av hans 5vinnare inom V64.

Maj: Örebro Int´nl vinns plättlätt av Mainstream och Torbjörn Jansson. Flemming körde storfavoriten Oceans Eleven som var duktig tvåa men var chanslös att gå förbi över det korta upploppet. Kungapokalen vanns även det av kusken i flytet den här gången var det Nonstop. Natten till V75finalerna sjuknar Jansson in i Svininfluensan och ny kusk på Beanie M.M. blir den ständige inhopparen Sjunnesson. I finalen försvarar Beanie M.M. (23 för 10) sitt innerspår men Björn Goop bakom outsidern Sahara Dynamite pressar stenhårt och släpps till ledningen efter 08,7 första 1000. Dynamite kniper sista prispengen och fransmannen Nimrod Borealis finåker till lätt seger.

Juni: Beanie M.M. får sin revansch i Norrlands Gran Prix med Petter Lundberg i sulkyn. Jansson har den gången tyvärr stukat handleden. Under det traditionella midsommarfirandet i Kalmar vinner Niklas Robertsson en bejublad seger i Klass 3 med rixhästen Kite Face. Per Engblom tar åter till sig Stall Tillys tävlingshästar men efter 3veckor bestämmer han sig för att flytta till Italien.

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.