Travåret 2010 i badkaret – Andra Halvåret


Juli: Under den fantastisk publikmånaden ökar publiken på travbanorna om än väldigt knappt. Under Axevallas trippeltrav betalas den största spelvinsten ut någonsin i sverige 188miljoner till en ensam V75 spelare. ”En stammis på bortre långsidans camping” tog hela potten efter att Bo Eklöf skrällvunnit silverdivisionen med Woodland Valley. Red Hot Dynamite hade en grym uppvisning i Sprintermästaren när han tog 5:e årssegern. Rixhästen Teldar Paper spelas ner i 12 för 10 i korta E3 finalen men utgår felfri.

Augusti: Maharajah får ett Wild Card till Jubileumspokalen och vinner där i ÅRSDEBUTEN efter ha gått i tredjespår sista 1600m. Hultman gråter stora tårar och säger att hästen är stenklar i PDA nästa år. Noras Bean var pigg tvåa efter en invändig löpning. Hugo Åbergs vinner hemmahästen Strong Boy D.E. som tänt till i det grövsta i Joakim Lövgrens träning.

September: Äntligen derbyt där Red Hot Dynamite skulle fortsätta sitt segerstaplande men hästen var inte som bäst för dagen och Roberth Bergh vinner loppet med en grymt formtoppad Online d´Amour. Viola Silas provade lyckan mot hingstarna efter vinsten i Stochampionatet men slutade utanför pengarna. Åby Stora Pris vinns lätt i två raka heat av Nu Pagadi som vilat under sommarmånaderna.

Oktober: Commander Crowe vinner SM som dock var en blek upplaga. I kriteriet var det däremot vilda västern körning och ut ur krutröken som vinnare klev Örjan Khilström men en ny stjärna från Menhammar. Efter ett Montélopp utmanas Anna Rönning på armbrytning av Peter Jarvén efter en häftig ordväxling. Anna vinner plättlätt och allt finns på film hos Travnet.

November: Opal Viking är storfavorit i Nationernas Pris och leder loppet men utvändigt ledaren vinner Ulf Stenströmer loppet med Noras Bean. Söderkvists flyg var försenat men det hade en lycklig utgång. Rixallsvenskan avslutas och Daniel Wikbergs Zack Hornline ger Jämtland andra raka segern. I Svensk Uppfödningslöpning brinner det i skallen på Lövgren och Kolgjini som kör 11,5 första 1000m. Kolgjini tar dock en uppfödarseger när Johnny Takter vinner med en Face-häst.

December: Många banchampionat avgörs den sista tävlingsdagen. På Solvalla, Eskilstuna och Jägerso är det öppet in i det sista men Erik Adielsson tar hem samtliga. Bender och Tommy Hanné hotar att sluta med trav om det inte blir höjda prispengar. ATG matchar förra årets rekordomsättning och det blir höjda prispengar på några utvalda banor som har haft godast mat i resturangen.

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.