Topp 4bland de 5åriga stjärnorna i travsverige.


Jag ska nu utse topp4 bland Sveriges 5 åringskull det finns mycket att tänka på å ja tror ja har gjort en bra lista. Den grunnar mest på bra prestationer . Håll till godo nu kör vi.

1. Maharajah. Bollar med allt just nu efter återkomsten två starter nu har givit två imponerande segrar. Vann förra årets derby på 1.12.8 å imponerade . Detta är hästen med det lilla extra som kanske kan utmana  fransoserna i deras största lopp Prix D`Amerique. Jag är mycket spänt på att se vad Maharajah kan uträtta på den franska kollstubben. Kullens topp helt klart.

2. Nu Pagadi. Imponerade stort då han nyligen vann Jubeleumspokalen å visar stort kunnande kan vara en häst för Elitloppet nästa år om utvecklingen går åt rätt håll. En av Stig H Johanssons bästa hästar. Jag diggar denna fux som har något som få kan mäta sig med. Det finns mer potential i hästen å han kommer att utvecklas.

3 Noras Bean. Var tvåa bakom Nu Pagadi i Jubeleumspokalen å visade då uppåt form. Har haft en sisådär säsong annars men verkar nu äntligen vara på gång. Denna häst har jag följt en tid å ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag hoppas att han får vara i form å att han tar dem på bjerke som är nästa start den 19e september. Då ska dem andra få åka. Sedan vill ja nog gärna se Noras nere i paris i vinter.

4.Lavec Kronas . Är en mycket bra häst som har en del att finslipa på innan han kan blomma ut rejält. Han vann Hugo Åbergs memorial i år då han var  grymt bra. Var med i elitloppet, Men för täta starter blev för mycket. Medeldisstans är hans likör då han gillar hård tempo hela vägen.En mycket bra 5 åring som tränas av den mycket duktiga Ludde.

Det var min topp 4a jag hoppas nu att ni har lite synpunkter å kommer med just eran lista. Men ja är mer än nöjd med listan.

Signerat/Limpo

16 Comments

Add yours
 1. 1
  Patrik

  Nu Pagadi var ju med i Elitloppsfinalen redan i år så han borde vara med nästa år också om han inte blir sämre vill säga. Lavec Kronos favoritdistans är knappast medel utan han ska nog håll sig till kort, iaf i storloppen.

 2. 5
  Limpo

  haha Chefen lugna dig nu . Ja va lite trött får man väll vara när man vart borta från jobb sedan november i fjol?Sedan snurrar kritteriet å auktionen i huvudet 😉

 3. 9
  Limpo

  Någon av er läsare som sett till aik-dansken? Han är spårlöst borta å ej sett han på ett tag här på hemsidan börjar bli orolig

 4. 10
  AIK-dansken

  Det är svårt att skriva när man går på starka ångestdämpande mediciner beroende på resultaten i Allsvenskan. Efter gårdagens resultat i Elitseriepremiären åkte det fram en flaska cyanid. Den kommer att öppnas om det går åt helvete mot BK Röv på lördag. Vad gäller listan vill jag ha Rakas på plats tre. Nu Pagadi etta.

 5. 11
  Limpo

  Illa att du mår dåligt. Men vem skulle inte göra det av aiks spel. Maharajah annser ja öär bättre hästen av Nu Pagadi å Maharajah. så där av att ja satte marre först. Men bra att ni/du tycker till. Djurgården är ju klara för nästa års allsvenska trots torsken på konstgräs igår. Men nielsen deppa inte börja stäppa det vänder väll snart ?

 6. 12
  Linus

  Med tanke på kriteriet och auktionen, kom jag att tänka på stall Rosé. Vet ni grabbar vad det är som händer där ? Blir det av eller ?

 7. 13
  Limpo

  Tjenare har tyvärr inte hört n¨tt hur det går för grabbarna. I stall rosè. Du får kolla med robertsson

 8. 14
  Linus

  Aha trodde ni var med på projektet! Snackade med Patrik men tydligen hade dom inte sålt tillräckligt många andelar… Trist hade varit sjukt skoj o blivit ett drag om det hade blivit en någorlunda bra starthäst!

 9. 15
  Limpo

  Nej pengarna räcker inte till för min del. Hade vart grymt kul men läste nu på facebook att det var 30 anmälda som skulle vara med. Så du kan ju höra dig för där om du ska ta en andel 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.