Tonåring utmanar Nordin om platsen på täppan


Här utses den skickligaste besökaren/medarbetaren på Vinnarskallar.se! Under den här rubriken kommer det tävlas om att vara herre på täppan. Vinnaren står kvar och blir utmanad med jämna mellanrum av nya tävlande i olika tävlingsformer gällande trav. Alla som står på täppan som vinnare belönas med en T-shirt. Vill ni ställa er i utmaningskön, maila intresse till tavling@vinnarskallar.se

Summering av tävlingen:

E3-Kval: AIK Dansken/Ivarsson/Bob Göran
Stosprinterkval: AIK Dansken/Linus Eriksson/Nicke BH
Sprintermästaren: Nicke BH/PolackTomas
Stochampionatskval: Nicke BH/Wiretowire
E3-Kval: Wiretowire/Martin Halvarsson
Derbykval: Martin Halvarsson/Ulrik Svensson
Derbyt/Stoderbyt: Martin Halvarsson/Filip Svensson
Kriterie/Oakskval: Filip Svensson/Jonas Lagerlöf
Europaderbykval: Jonas Lagerlöf/Leffe Pallo
Kriteriet/Oaks: Jonas Lagerlöf/Leffe Pallo
V75 Åby: Leffe Pallo/Pecka
Breeders Crownkval: Pecka/Anton Bazire
BC-Finaler: Pecka/Daniel Selberg
V85 Premiär: Pecka/Texas
V75 Örebro: Pecka/Sebastian Thell
V75 Åby: Pecka/Per Källsten
V75 Åby: Per Källsten/Mathias Nordin 

Stor dramatik när Mathias Nordin tog över täppan från Per Källsten. Det var en reserv vid turordningen som gav oss en ny Täppherre. Väldigt små marginaler… Per föll med flaggan på topp, speciellt som han varnade för en häst (Admiral Sea) i omgången som vinner till 22,01. Trots det tipset är det en ny regent på tronen.

Jesper Hedqvist är utmanaren och jag är mycket glad åt att hans ålder är lägre än min. Det finns lite återväxt trots allt! Hur det står sig i det här sällskapet är svårt att tyda men Mantorpsekipage har haft framgångar i loppet… Utmanaren beskriver sig så här:

”Är en travgalen kille från Mantorp som snart fyller 18. Jag har hållit på med hästar sedan barndomen då vi hade en gård. Håller till inne på mantorptravet just nu tms med min mamma.”

Reglerna!

Tippa topp fem i Prix d’Amerique. Poängutdelningen blir 5-4-3-2-1. Fem poäng för en rätt placerad etta. En häst på fel topp5 plats ger 1p som tröst. Struken häst ersätts med reserv om man angett en och stryks ettan hoppar automatiskt andratippade hästen in där. Reserven fyller på underifrån. Vid lika poäng vinner utmanaren och tar över täppan. Maximala 15p finns att hämta. Startlistan blir helt klar på fredag. SPELSTOPP lördag kl 20:00.

Exempel:

1. Ready Cash
2. Severino
3. Noras Bean
4. Royal Dream
5. Quif de Villeneuve

Reserv: Roxanne Grif

2 Comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.