Tankar före Elitloppshelgen


Wångens examenslopp: Körs lördag förmiddag och varför låta mycket orutinerade och relativt oförtjänta aktörer köra lopp under våran största helg? Nej.

Staketskuskarnas lopp: Kul men hör inte hemma under en Elitloppshelg.

Boko Stabels Speed Race: Kul men hör inte hemma under en Elitloppshelg.

Förmiddagslopp på söndagen: Njae… Inte av den här klassen i alla fall. Jag skulle kunna tänka mig fyraåringseliten som en hygglig kick off!

Elitloppet körs som lopp 13(näst sista): För sent! Det är inte bara tågen till Katrineholm som är fullbokade… Låt det bli tre avslagna lopp efteråt där publiken kan tömmas i en lugn utandning när all spänning och elektricitet släppt. Nu riskerar publiken att stressa hem utan att hylla vinnaren likt travderbyt blivit på senare år.

Det här helgen ska fin travsport stå på menyn och jag vill inte bli proppfylld med för mycket krimskrams. Det är mycket bra att ha lite runt i kring men sprid ut det till dom vanliga tävlingsdagarna och bjud på mervärde där.

Vi avslutar med positivt och det är att Tore lovat någon överrasking till dom stora fanatikerna som anländer tidigt på morgonen. Schyst och det kan man kräva efter tullkontrollerna och inträdet. Solvalla kommer ju ändå göra pengar på oss i 12h tid…

Jag hoppas Solvalla hälsar sin publik välkommen i år!
Vilken toppenhelg vi har framför oss! 

Förresten tycker jag att det är en stor skröna att ”det är omöjligt att spela under elitloppshelgen”. Det är värre på det lokala ombudet en vanlig lördag eftermiddag.

4 Comments

Add yours
 1. 1
  Stenman

  Hasse Crebas kuse i LD2 ska vara en kanon i dessa sammanhang iallafall och pappa Uhrberg har ställt i ordning till Joel!!

 2. 3
  Pk

  Vi har ju en grym helg framför oss!! Nu har den äntligen börjat ..
  Idag firar jag 30 år och bjuder därmed på 3 vinnare.
  Vici lane avd4 , hard cider avd 6 och Lejons häst i 7e ..
  En rolig dunderskräll kan Yucca boko vara längst ute vid staketet när nalda nof försökt mörda tamla

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.