Talanger toppar 3-åringstävlingen!


Startfrekvensen har ökat markant på tävlingens hästar och nästan dagligen ser man debutanter. Överlag tycker jag att det är riktigt fina hästar och det känns som att topp 10-listan kommer hålla hög klass när vi summerar tävlingen vid årsskiftet.

Här har vi en liten sammanfattning av vad som hänt sedan förra uppdateringen. Med tanke på antalet starter hästarna gjort är det ingen omöjlighet att jag missat någon.

Explosive Dust, Solvalla 4/4: Öppnade kvickt från sitt innerspår och Tino Ärling valde att köra i ledningen. Ekipaget fick inte bestämma tempot hur man ville under vägen och när dödenshästen stumnade i början av upploppet fick hästen i rygg luckan och den var han chanslös att stå emot. Ändå en bra tävlingsdebut som tvåa!

Svart Kronos, Solvalla 4/4: Galopp kort efter start.

Twigs Briard, Solvalla 4/4: Klarade precis som förra gången ett snävt startspår på ett stabilt sätt och efter att ha blivit nekad till att ta över ledningen hamnade man utvändigt ledaren. När man dryga varvet från mål blev avlöst galopperade han och chanserna spolierades.

Place Your Bet, Solvalla 4/4: Tredje invändigt, ut i andraspår på bortre långsidan omringad av hästar. Fritt spurtutrymme en bit en upploppet och snygg slutstöt till en femteplats. Fortsatt lite flegmatisk i intrycket, men som väntat förbättrad med debuten avverkad. Småintressant fortsättning!

Ready Ribb, Solvalla 4/4: Galopperade kort efter start och tappade mark. Efter ett halvvarv kom en andra galopp och i alla fall jag trodde hästen var ute ur leken. Kom ikapp fältet 700m kvar och styrde på direkt i tredjespår i rygg på en konkurrent. Utan rygg 400 kvar och plockade ner täthästarna utan problem över upploppet. Ruggig prestation! Av galopperna att döma har Reijo Liljendahl mycket att slipa på, men potentialen i den här hästen verkar enorm! Efter segern var han ny ledare, men den ledningen har han nu alltså fått släppa ifrån sig.

Be Spontaneous (US), Gävle 4/4: Rejäl pålle som klarade andraspåret stabilt och kunde köra sig till ledningen efter ett halvvarv. I den positionen valde Daniel Redén att på bortre långsidan frivilligt göra en tempoökning och ingen av motståndarna hade kraft att utmana honom. Överlägsen seger och fin debut!

Västerbo Carrera, Gävle 4/4: Hejdlös galopp i startögonblicket.

Calvados Hornline, Gävle 4/4: Öppnade hyggligt från springspår och fick gratisledning när två konkurrenter galopperade i första sväng. Blev rejält ansatt av den utvändiga hästen under slutvarvet och såg slagen ut i början av upploppet, men visade god moral och vann knappt. Positiv igen!

Scarpia, Mantorp 7/4: Trea från ledningen och det var en klart godkänd tävlingsdebut.

Mellby Ciceron, Mantorp 7/4: Rygg ledaren. Ut i ett perfekt slagläge i slutsvängen, men kunde inte hota talangen Sloppy Joe och det är inte mycket att säga om. Fin utvecklingskurva på Björn Goops From Above-son!

From Dust To Dawn, Jägersro 8/4: Halvbrodern till vår Financial Dust är fortsatt obesegrad och tog sin andra spetsviktoria på enkelt vis. Han ger ett halvsovande intryck när han ibland springer och vinglar till framme i täten, så han är långtifrån färdig som tävlingshäst och det gillar jag. Mycket intressant fortsättning!

Euforia,  Östersund 8/4: Stötte på två väldigt bra norska hästar, men gjorde det ändå mycket bra som trea och fick ett ganska välbetalt tredjepris. Slog på en kort galopp i sista sväng, men jag tror inte att den kostade någon placering i mål.

Coolwater In, Åby 9/4: Imponerade ännu en gång, även om den här segern kan läggas på bluffkontot då han fick bestämma i ett löjligt lågt tempo. Det här är en riktig talang som kan gå långt. Ny ledare i tävlingen!

Mellby Cheeky, Örebro 10/4: Galopperade som perfekt placerad i andra utvändigt med ett halvvarv kvar och såg inte tom ut i det läget.

Doctor Wu, Örebro 10/4: Ledningen och allt såg bra ut. Blev rejält utmanad i sista sväng och tröttnade betänkligt över upploppet. Fyra i mål, men känns som en hygglig häst ändå det där och segraren i loppet som vann från dödens var garanterat skarpare förberedd.

Cingvar T.T., Örebro 10/4: Fram i dödens efter ett varv och passerade ledaren 550m kvar. Fick genast loppets stora favorit över sig och kunde inte freda sig mot denne. Ändå en riktigt bra debut och prestationen räckte till en tredjeplats.

Me And Bobby Mcgee, Örebro 10/4: Hamnade tokigt till i inledningen och blev hängande i tredjespår. Fick backa ner som sista häst och därifrån var man aldrig med i loppet. Glöm!

Marjons Cash, Örebro 10/4: Hittade till ledningen direkt från sitt springspår. Kastade in handduken med ett drygt halvvarv kvar och det han var en stor besvikelse.

Diamond River, Halmstad 10/4: Tappade en hel del mark på en startgalopp och man trodde att chansen till en topplacering var bort. Visade dock en härlig kapacitet när hon via en stark långspurt sista halvvarvet från köposition kunde ta en stensäker triumf. Den här damen blir intressant att följa i fortsättningen och den dagen hon stabiliserats fullt ut kan det blir riktigt bra.

Caddie Jo, Halmstad 10/4: Gjorde en fin debut från ledningen och förlorade mot en häst som helt enkelt är bättre för dagen.  Den här finns det nog bra utveckling i.

HÄST: DELTAGARE: INTJÄNAT:
COOLWATER IN  MIKAEL ANDERSSON 83650
READY RIBB  FREDRIK ERIKSSON 80000
MELLBY CICERON CHRISTOFFER DANIELSSON 62800
OFFICER C.D.  NICKE BH 54500
CALVADOS HORNLINE  PER-GUNNAR ENGEMOEN 50100
EUFORIA  LASSE SVENSSON 50077
FROM DUST TO DAWN  DOUGLAS DAMM 50000
THED TY TASS ZET  PÄR PERGENIUS 48300
ROCCO S.  MATTIAS BERGSTRÖM 44000
BONE MACHINE  PATRIK HAARALA 35300
VÄSTERBO CARRERA  ELOF VON SCHANTZ 25000
ONE WAY FACE  PEEO PLOFF 25000
DIAMOND RIVER  ANETTE BERGGREN 20000
CINGVAR T.T.  DANIEL ELIASSON 17500
BE SPONTANEOUS (US)  JOHAN HÖGBERG 15000
HÄST: DELTAGARE: INTJÄNAT:
DOCTOR WU  HANNE NIELSEN 12500
EXPLOSIVE DUST  BIRGITTA ERIKSSON 9300
CADDIE JO  MAGNUS STRANDQVIST 9300
PLACE YOUR BET  TESSA ANLÉR 8200
MARJONS CASH  BJÖRN HAMMARSTRÖM 5500
ME AND BOBBY MCGEE  MAGNUS ÖSTLUND 5500
MELLBY CHEEKY  OLA HAARALA 5500
SCARPIA SEBASTIAN THELL 4400
ILLE FACIET  ANKI BERGGREN 3850
BORTOLOMIOL AM  PASI ASIKAINEN 2100
CANDY STORE ERIC HJELMBERG 2000
SVART KRONOS  PER KÄLLSTEN 0
TRINITY ZET  JOAKIM FREDRIKSSON 0
SMOKE DETECTOR  KRISTOFER AXÉN 0
TWIGS BRIARD CHRISTER NIELSEN 0
BORA GEDE (FR)  MAGDALENA NILSSON 0

11/4:Kommande starter:

Ille Faciet, Solvalla lopp 8
Scellino Luis (IT), Solvalla lopp 8
Hekate Sund, Kalmar lopp 1

12/4:
Bora Gede (FR), Charlottenlund lopp 1

1 comment

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.