Taktar ur?


Jag följer ett antal bloggar om trav på internet. Under veckan har Uppfödarbloggen höjt tempot på inläggsfrekvensen och avhandlat ett antal aktuella ämnen.

  • Trav365
  • Säkerhet på banorna
  • Tempoangivelser i loppen

Det sistnämna drog Björn Ekmark upp i sitt blogginlägg. Det är helt sjukt att vi tittare inte serveras vettigare info om hur fort loppet går. Kan man inte få den aktuella kilometertiden hela tiden samt tempot dom senaste 200 metrarna plus dom gamla vanliga första 500m o.s.v.?

Appråpå tider röstade travrondens läsare fram Rättvik till Sveriges snabbaste travbana… Det känns inte rätt. I mina ögon är Gävle och Färjestad snabbare.

Kalmar hade hand om kvällens V65 tävlingar. I den inlednade avdelningen var Lanzelot Eson grymt bra vid sin seger. Där fick vi se en klassisk Johnny Takter styrning där han har en betrodd häst och kör stenhårt mot ledningen fast ledaren vägrar släppa. Torbjörn Näslund är inte känd för att fegköra och svarade självklart ut Takter så länge lampan lyste. Denna gång hade Takter häst nog att vinna ändå men dessa idiotsändningar har man sett förut där stubinen brunnit upp snabbt.

Denna veckas hästsport har inte hetsat upp mig på allvar. Jag noterade dock i söndags att ingen häst föll i tv-sändningen under det största galopploppet på Strömsholm!

Nästa vecka börjar lysande med en fin DD på Mantorp och sen E3 på Bergsåker. Uppsnacket är på gång!

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.