Sveriges Södra Stjärna


En svensk sportstjärna är på väg till Australien för att kämpa sin väg genom 2014 Great Southern Star Harness Racing Championship, hans namn? Yield Boko.

Han har redan vunnit 22 av sina 50 lopp och med ett personlig bästa på 1.55.1 (1.10,2) på en 2140m bana är Yield Boko en häst med många meriter. I själva verket har han den bästa historiken av någon travhäst som tävlat Down Under, med vinst i Breeders Crown både för tre- och fyraåringar som sina vinstrikaste segrar hittills.

Han kommer även att fungera som avelshingst medan han väntar på att få tävla, vilket är bra nyheter för de australienska uppfödarna. Det är väldigt vanligt just för hästar från Europa och Skandinavien och han har även varit väldigt eftersökt just hemma i Sverige med sina avelsuppgifter. Han kommer själv från en utmärkt bakgrund, avlad av Viking Kronos och är en stadig favorit hos angelägna sportentusiaster som tycker om att satsa på trav. Travsport har som så många andra sporter sett en ökning när det gäller att spela online, sidor som exempelvis http://www.jackpotcity.org/sv och likande sajter erbjuder ofta sportspel tillsammans med olika casinospel, vilket kan definitivt vara ett alternativ om man vill blanda travsport med andra spel.

Yield Boko tävlade senast i slutet av förra året och är ute efter att lägga till fler utmärkelser till sina tidigare titlar, som inkluderar vinster i uttagningslopp till Svenskt Travderby 2009, Europeiska UET 5YO Championship 2010 och V75 International Group samma år.

Den åtta år gamla hingsten kom till Australien i September och har redan börjat sina uppgifter som avelshingst samt tränar för Grupp 1 loppet senare i år. Han har redan blivit garanterat en internationell inbjudan till Great Southern Star 2014.

Trav i Australien har blivit mer och mer populärt, och det är därför de nu välkomnar hingstar av Yield Boko’s kaliber. Svenska uppfödaren och Boko Stables ägaren John Bootsman sa: ”Jag blev nyfiken på Australien och började inse potentialen för vårt land. Med möjlighet för Yield Boko att kombinera sina avelsuppgifter med en bra tävlingssäsong kunde det inte vara mer perfekt. ”

yield boko

Yield Boko erbjuder australiska uppfödare ett aldrig tidigare skådat tillfälle att avla från blodslinjer som inte har varit tillgängliga tidigare.

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.