Stolt mamma, domarskandal och krasch!


Denna blogg var utlovad internt att skrivas redan i natt men det gick inte enligt planerna. Igår arrangerade Meadowlands amerikansk travsports största tävlingsdag för året och jag tänkte skriva ner mina reflektioner. Suveränt att dessa lopp går att följa via ATG Live för även om jag inte avgudar travsporten ”overthere” så måste jag påstå att det är mycket festligt.

*

Graceful Touch var namnet på mångas läppar då hon skrev historia genom att hon är moder till både vinnaren av Merrie Annabelle och Hambletonian Stakes.

Thatsnotmyname (e.Windysong’s Legacy) var spelad till 12 för 10 i 2-åriga stonas batalj Merrie Annabelle och hade en straffspark att slå in. Det kunde knappast börjat bättre när värsta konkurrenten Hey Mister försvann innan startbilen lämnade fältet och den skyhöga favoriten kunde i tidigt skede köra sig till spets. Från den positionen gick det inte att rubba henne såklart, men travet över upploppet var uselt och det var tur att toppdrivern John D. Campbell satt i jollen som på mästerligt sätt kunde bära in henne i mål. Drygt 1,5 miljoner var segern värd och Jimmy Takter tog en mycket åtrådd titel i detta lopp som han varit så nära att vinna så många gånger.

Halvbrorsan och stallkamraten Muscle Massive (e. Muscles Yankee) har hela sin karriär haft blickarna på sig då han var den dyraste (425 000USD) 1-åringen som såldes på en auktion i hela världen 2008. Efter att ha drabbats av skada som 2-åring blev hästens utveckling försenad och det är först i år som han blommat ut till en av kullens bästa hästar efter ha vunnit några större lopp under våren/sommaren. Efter att bara ha blivit tvåa i försöket snackades det från flera håll att hästen hade haft toppform för tidigt, vilket verkligen inte stämde med facit i handen! Även här var det en perfekt kuskinsats som låg bakom segern när Ron Pierce serverade hästen en styrning direkt hämtad från instruktionsboken. Årets av Hambletonian saknade det där riktiga monstret men det var en mycket sevärd upplaga där upploppsduellen Lucky Chucky och Muscle Massive var fantastisk (…bortsett från dessa vidriga enhandsdrivningar). Meadowlands Ken Warkentin är en sagolik referent som verkligen får ut max av både stämning och spänning i slutstriderna. Muscle Massive kommer givetvis att lägga skorna på hyllan efter den här säsongen och lär starta avelskarriären med så bra förutsättningar man kan få.

En annan som i normala fall fått en framtida avelskarriär säkrad är 2-årige Pastor Stephen (e. Cantab Hall) som ”vann” Peter Haughton Memorial, det tyckte alla utom måldomarnämnden som idiotiskt nog diskade honom för en situation som inträffade strax innan halva loppet då han i ledning tog några galoppsteg och enligt nämnden störde bakomvarande ekipage. Det snackas om en blivande rättslig process och det är inte bara det stora första priset som går förlorat utan också avelsvärdet på hästen. Trots att Jimmy Takter vann både Merrie Annabelle och Hambletonian Stakes denna tävlingskväll hade han mycket svårt att smälta den här diskningen och fortsättning lär följa.

Hambletonian Oaks var mer anonymt där andrahandsfavoriten Bar Slide (e. Yankee Glide) med sverigebekantingen Tim Tetrick i sulkyn tog hem förstapriset på drygt 2,5 miljoner.

*

Drabbades av en redan beryktad cykelvurpa strax efter 03-tiden inatt och jag är glad att jag kom undan med några blessyrer på högerhanden! Att i ett sådant svårbedömt tillstånd tro att man är Lance Armstrong är inte att rekommendera, nästa gång lämnas cykeln kvar hemma och det mår nog cykelkorgen bra av!

//Ivarsson

4 Comments

Add yours
 1. 2
  Limpo

  Stackars Jack. Självklart var ivarsson på lyset efter nåra 7.0 å dela en kvarter whiskey på hem vägen 😉 då blir de så å sedan att man tar en cykel hem är ju farligt.

 2. 3
  Stackars Jack

  Jösses…”lärpengar”.
  Synd om cykeln. Har för mig att den var ny (fick ”korgen” på köpet).
  Samtidigt tur att de kroppsliga skadorna inte blev så allvarliga.
  Tänker på framtida avelsvärderingar 🙂

 3. 4
  Ivarsson

  Äh Limpo, den där Whiskeyn på hemvägen drack jag inte ur. Jag kände mig i tillräckligt bra form ändå…! 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.