Startlistan till Stochampionatet.


Nu är det åter igen dags för det klassiska loppet. Det har blivit en tradion för oss på vinnarskallarredaktionen att åka ner till skara slätten varje år.  Så ja tänkte snickra ihop en startlista av hög klass. Luta er tillbaka å njut.

1.Marcus Ivarsson. Har vart behandlad efter förra starten i halmstad å allt ska åter vara bra. Men hur är formen efter halsinfektionen? Jag är tveksam Ivarsson som älskar längre distanser som är fallet i detta nu, han vann ju som bekant förra årets derby i överlägsen still. Nu siktar han på samma upplägg men det krävs en knutta tur å att formen är tillbaka. Från stallet hälsar man att allt ska vara bra å det siktar på att ta hem segern. Vi får som sagt se på söndag kväll hur det gick, Ivarsson kommer bli livsfarlig om han hittat tillbaka till gammal god form.

2. Patrik ”Wasan”Olsson. Har hämtat sig bra efter förra loppet i Halmstad där han blev trea. Efter en ivrig spurt . Satt då långt bak i kön å toppformen sägs vara nära. Kan han bara vara i minsta toppform som fornstora dagar så får vi andra se upp.  Men som dom säger från stallet så siktar man på derbyt det är det stora målet för ”Wasan” i år. Så detta kan bli ett preparèlopp. Men vi får se allt kan hända under resans gång.  Kommer att gå med skor runt om denna gång också, då hovarna ej är perfekta efter Halmstadstrippen. Sägs med från stallet att det bästa vore om han fick ett lugnt lopp invändigt. Å bara glida med å hitta tillbaka till absoluta toppform.

3. Henrik ”Chefen”Eriksson. Hade en grym toppform i halmstad å hann nästan till seger. Nu siktar man återigen på barfota runt om å ett helstängthuvudlag.  Visar gryende form å älskar dessa upplägg när det är lite längre distanser å han kan utnyttja sin styrka. Från stallet är man optimister å säger att vi tar hem Stochampionatet hur lätt som helst vem ska slå oss? Mycket intressant uttalande eftersom det finns fler hästar i fältet som vill vara med å göra upp.

4. Linus ”Mingelkungen”Wallin. Ett ruskigt lopp i halmstad ordnade segern. Sista halvtimman på tylöhus var magisk vilken avslutning. Är i absoluta toppform enda orosmolnet skulle vara om det blir kolik?  Men inte ska väll den komma nu igen det vore skandal. Nu siktar stallet på att ”Mingelkungen” ska leda loppet runt om å kunna ta åt sig spetsen tidigt. Kapaciteten finns för att skapa oro hos dem andra deltagarna. Men egentligen vore det bra om det fick bli lite preparèkörning denna gång för att vara i absoluta toppform inför derbyt som sägs vara ett av de stora målen då Elitloppet vart ett fiasko. Men allasegrar sägs ju att dem ska räknas så stallet vill gärna se en seger annars blir det väll att gå till Svanstedt. Så kanske det kan vara toppform året om ? Men i vilekt fall ska denna kuse vara favorit återigen. Gästen att slå redan inbjuden till trummslagarglenn för mingel.

5.Eric ” Fuxen”Hjelmberg.- Åter stuken pga en fraktur i stortån? Efter elitloppet så har denna fux gått skadad orkade helt enkelt ite med två lopp på samma dag det vart för jobbigt. Återkommer till vintern å då ska breeders crown helgen i Eskilstuna vara det stora målet.Från stallet säger man att han kommer vara tillbaka i september å att allt ska vara bra redan då. Ett positivt tecken för fuxen älskar när det är hårt tempo på grejorna.

6.Jonas ”Rookien”Khan. Kommer med bibehållen form från Elitloppet där han defilera hem racet. Han verkade inte ha gjort nått annat i hela sitt liv. Det sprudlade form om ”Rookien” å han vill återigen visa att han duger även över 2640 meter. Men räcker de å bara dyka upp under söndagen ? Nja vi hoppas nu att ”Rookien” visar sig från sin bästa sida å tar sikte på lördagskvällen med. Då kan han bli livsfarlig.

Det var lite om den beryktade startlistan till helgen nu siktar vi på en grym helg å att vi ses nere i skara å att vädret blir lysande. Å Glen glöm inte bort vårat vad. För du kommer ha tårar i ögonen hela kvällen sen ;). Men ha en lysande helg.

Signerat/Limpo

2 Comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.