Startlistan till Elitloppshelgen 2012!!!


!!!
Tjena!!!!!

Ska väll börja med att säga att detta kan vara den sista blogg jag gör,för sedan ska ja ta ett långt brejk och jag kommer att komma tillbaka i höst. Jag har märkt den senaste tiden att motivationen avtar allt mer och det kan vara bra med en längre vila,se på Ivarsson han dominerar hemsidan nu efter sitt uppehåll. Men vem vet vi kanske ses i fredagsdrinken,men då ska den vara som den var för inget jävla live-program som är på 50 minuter,de är för uselt. Bättre då att köra de som vi hade för ett år sedan max 10-15 min då var det klass rakt igenom och alla var nöjda med det konceptet,så varför ändra nått som går bra? Visst det är väll alltid bra att förnya sig men att förnya drinken tror jag var tidernas miss. Det endast vad jag tror om saken och jag vet att folket där ute saknar den gamla fredagsdrinken.

Förra gången så var det Olympiatravet och det vanns inte helt oväntat av Wasan som gjorde sitt livs lopp eller mygla han till sig segern? Jennifer borde kanske ha haft segern i sin hand efter sin prestation, jag själv då jo galopp med rubbet kvar som det kändes,det kan bero på att jag inte gick barfota runt om den helgen utan att det var skor på. Aik-Dansken gick in i väggen totalt likt Local Conch så var han iskall. Hultarn var som vanligt i slag och tog en fin fjärde plats i loppet. Ivarsson då,tja han spurtade bra och visade att formen är i antågande.

Nu kör vi igång lottningen är klar och det kommer säkert bli en del diskussion om denna lottning. Och givetvis är det 1609 meter autostart som gäller.

1. Aik-Dansken. Denna startsnabba Dansk har fått de absoluta perfekta förutsättningarna att leda detta loppet runt om men är han i form? Jag tvekar,senast var han ju inte som bäst och det visade sig att det var en genomklappning och för dålig träning på denna Danska fux,nu däremot låter man uppåt i stallet och man kastar alla skorna återigen och hoppas att formen sitter där. Startade i ett provlopp i Katrineholm för två veckor sen där var han återigen i fas och stängde kholm 04.00 på morgonen. Efter den prestationen så är han en av dem som kan vinna loppet. Odds från Unibet 4,5 ggr degen.

2. Jennifer Nilsson. Enligt rapport så är hon i sin livs form och visade sist i Gbg att man vandrade hem kl 09.00 på morgonen och borde ha vunnit det loppet. Jagar nu revanch och jag tror att detta sto kan sluta långt fram igen. Från detta spår med lägger man upp taktiken hur man vill och stallet säger att de blri skoryck även här plus helstängt huvudlag. Odds från Unibet. 5.79

3. Patrik ”Wasan” Olsson. Gjorde en toppprestation nere i Gbg,han kommer bli en jättesvår nöt för oss andra att knäcka. Han vann detta lopp i fjol och då var han som i Gbg totlt överlägsen. Stallet säger att man har tagit förra loppet mycket bra och att man hemskt gärna ser en repris som det var sist med hårt tempo hela vägen då kan man göra en ”Svanstedtare” sista 700 meterna av loppet. Är denna gång loppets stora favorit. Odds från Unibet 1.50

4. Marcus Ivarsson. Gör alltid bra lopp och senast var inget undantag han visade då att formtoppen är på väg,han visade om inte annat för två veckor sen då vi hade ett provlopp i Kholm. Stängde stället 04.00 då vet man att formen är på väg. Stallet är väldigt uppåt och man kommer även här gå barfota runt om. Man hälsar också att man behöver ett lopp i ryggar då biter spurten extra bra… Odds från Unibet 7ggr degen.

5. Eric ”Fuxen”Hjelmberg. Har inte startat sedan Breeders Crown helgen. Anledningen sägs vara att avelsboxen är hur full som helst efter den prestationen men nu är man klar där och har tränat riktigt bra under vintern och haft sikte på detta lopp. Vann detta lopp för tre år sedan då han forcerade runt allt i en mäktig spurt. Är han i form så går ingen av oss andra säkra. Barfota bak denna gång alltså inte optimalbalans stallet säger att han går lika bra med skor bak som utan så vi får se en av fler som gör upp hälsar man. Odds från Unibet 15.ggr

6. Linus ”Limpo”Wallin. Har inte gått att känna igen på slutet,gick hem efter ett provlopp och var då sjuk när han kom hem feber har satt ner humöret sedan dess men nu hoppas man att han ska vara på gång igen. Stallet är dock riktigt oroliga och medger att man inte tror på en segerchans utan är man på plats denna gång så är man mer än nöjd. Rycker skorna åoch sätter på helstängt här ska laddas för att hitta en bra position sedan får vi se,men plats som bäst. Odds från Unibet 75ggr degen.

7. Johan ”Lönshultarn” Eliasson. Står åter med i listan och fick ett till wild card efter förra gångens prestation då han var hur bra som helst och tuggade på fint i dödens som den slugger han är. Är inte så jätte snabb ut så spåret spelar ingen roll,är det nån som kan trycka upp tempot så är det Johan. Stallet meddelar att man är mycket nöjd med träningen hemma och att han är super taggat. Gör han om föregående lopp så är han med där framme återigen. En outsaider återigen och med rätt lopp så. Odds från Unibet. 25ggr degen.

8. Kristina Tengstad. Har lottats till svartepetter och de är ju roligt såklart. Men hon är snabb ut så hon kan komma ner och få en bra position. Hon har fått inbjudan och är mycket nöjd,men nu när spåret vart som det vart så kanske de blir en fransk strykning? Eller laddar hon från start och mosar oss alla ändå??? Har inte startat sedan Breeders Crown helgen och var då lysande är loppets ”dark horse”. Odds från Unibet 99ggr degen…

Det var årets andra lista men vi har några starka kanoner som väljer att stryka sig och stanna hemma.

1.Henrik ”Chefen” Lagerstedt. Ligger lågt och väntar in hösten låter de,hans stora mål i år är Kriteriet och då ska han vara tillbaka i gammal gott slag. Tydligen så är det pollen som gör sitt till och man har fått stryka sig från Elitloppet,det bådar inte gott och jag är riktigt orolig. Kommer han komma till start nån gång i år?

2. Jonas Khan. För två år vann han detta lopp och förra året gick han ett ruskigt lopp och slutade topp 3. Nu har han vart hemma och jobbat i avelsboxen.Vart nästa start blir för denna brumstiga hingst är helt oklart. Han är en sådan som lätt kan dra upp tempot och göra en del grovjobb själv. Jonas se till att vara tillbaka snart.

3. Catarina Damström. Har skadad sig i hagen och kommer tyvärr inte till start. Hon är som Acclaim i fornstora dagar lika speedig som han var och det hade vart kul och sett detta sto i en sådan hårt konkurans som vårt Elitlopp blev. Nu jagar man revansch och siktar på start i Halmstad och Sprintermästaren.

Detta får avsluta en lång blogg som skulle bli kort. Men jag tackar för mig och vi ses till hösten.

på återsende Limpo….

7 Comments

Add yours
 1. 2
  Catarina

  Limpo mig ser du i baren på fredag. Och jag lovar jag står på samma ställe hela kvällen. En fraktur i bäckenet stoppar inte mitt deltagande;)

  • 7
   AIK-dansken

   Språkpolis??? Nja, inte i det här fallet då jag tycker att 1069 meter passar bättre i det här distanssvaga gänget.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.