Staket/Ägg V45


1. Stefan Persson: Bra snurr på stallet! Kvalade in hästar till BC-finalerna som gick på Sundbyholm i helgen. Överlag är hästarna i bra form och det bådar ju gott för framtiden. Läste också att han köpt ett gäng ettåringar från Global Farm. Härligt att han fyller på stallet, det behövs om jag ska ha någon chans på vadslagningen. ”Antal hästar på träningslistan” som slutar någon gång nästa år.

2. Joakim Lövgren: Äntligen lite glada besked i stallet när hedershästen Strong Boy D.E. vann lopp på Vincennes! Otroligt och det var fina prispengar också, hästen var värd rubriken själv egentligen… Dock så sprattlade Dreams Take Time till i BC och sprang in en halvmiljon. Fina stoet Elaine var under samma helg tvåa i tyska BC.

3. Fascination: Jag har inte haft det helt lätt att acceptera hennes storhet men får erkänna mig besegrad. Vinnaren av uppfödningslöpningen har följt upp tvååringssäsongen storartat. Seger båda i BC och Oaks. Lätt i båda och hon har egenskaper som gör henne väldigt lyckosam. Snabb från start och ser ut att ha ett otroligt vägvinnade stil.

1. Ralf Karlstedt: Kör som en kratta för dagen trots att stallets hästar går mycket bra. Då brukar det vara lite lättare att lyckas med styrningarna men det blir ”bara” fel. Tur då att han lejde bort styrningen av Playboy C.H. till Torbjörn Jansson. Det innebar stallets första seger sedan Juli! Lägg till att Ralf missade att köpa tillbaka sin egen rikshäst. Det är ett stort IG om man gillade hästen.

2. En start för mycket: Efter en lång säsong är det många hästar som förståeligt tappar formen efter frekvent tävlande. Lätt hänt får dessa fina hästar göra minst en start för mycket. Hallsta Lotus har ju fått sin krona rejäl på sned den sista tiden bland annat. Kul och effektivt att spela emot dessa men att se fina hästar underprestera tar emot lite.

6 Comments

Add yours
  • 2
   Henrik Lagerstedt

   Du kanske har rätt…
   Jag har för dålig koll för att värdera hans roll i framgångarna och varför han slutar.

   Om han inte motiverad till 100% är det ju bra att han kliver åt sidan.

 1. 3
  Strandqvist

  Att Fagerberg slutar, ger andra möjligheten att ta steget ut i rampljuset och få cred för det arbete dom lägger ner.
  För övrigt saknar jag, så klart, Nugget’s Face på veckans lista…
  Men det kommer garanterat! 😉

 2. 5
  Nicke BH

  Hur svårt kan det va att ställa av i tid? Är det av ren girighet eller hade man faktiskt en plan som sträkte sig längre än vad det höll som man vägrar släppa?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.