Staket/Ägg V38


1. Årgångar mot varandra: Jag får lov att säga att jag småälskar när treårongarna står start mot fyraåringarna. Dessa hästar möts inte alltför ofta och det är en extra krydda att se dom möta varandra. Treåringen Vanika Du Ruel gav inte femåringen Timoko en chans när han stod med dubbla tillägg i Prix de l’Ètoile. Mer sånt och det finns exempel på fina såna lopp i Sverige med. Nyss så plumpade ju Noble Knight som stor favorit men mot en annan treåring i Chapeau. Fyraåringen Stein Daylight var tapper från 20m fållan men det hjälpte inte.

2. Kriteriehelgen: Det är en höjdare som är några dagar bort. Kanske sista gången det blir Infra som håller i unghästauktionerna? Hur som helst är det trav på Solvalla onsdag, fredag, lördag och söndag. Det med Kriteriet som russinet i kakan! Mycket trav och ett nöje att möta likasinnade. Limpo har utnämnt det till årets helg, vi får se om det levereras!

3. Johan Untersteiner: Går mot ett rekordår i sulkyn. Det mycket tack vare att Walmann stall har tagit sig upp ur svackan med kvarka. Ändå så har jag sett stor förbättring i styrningarna och han är nu riktigt hack i häl på landets bästa kuskar. Nu ser jag gärna honom sitta upp bakom mina V75-spikar eller min häst.

1. Åldersgränsen för att köra lopp: 70års-gränsen ser ut att vara ett minne blott. Någon tysk driver har kämpat emot och verkar få rätt, det sprider sig troligen till Sverige också. Jag tycker det är helt fel. Över 70- bast så är man en fara i trafiken och trots flera tusen vunna lopp tror jag att man blir det i sulkyn med. En fara för sig själv och övriga.

2. Commander Crowe: Vad jag förstår så är han utestängd från att starta i finalen av Masters du Trot… Tungt för kretsen runt årets suverän i storloppen. CC samlar ju dock på sig rejält med spaltmeter i artiklarna. Han är omskriven och det är en riktig soppa!

4 Comments

Add yours
 1. 1
  AIK-Dansken

  Det finns statistik vad gäller olyckor i trafiken. 18-20-åringar löper 5-6 gånger större risk att råka ut för en trafikolycka än en 70-åring. Men vid 75+ ökade risken betydligt. Det visar tydligt vilka jag har närmast mig i trafiken. Hälsotillståndet ska naturligtvis avgöra och inte åldern, det är ju bara en siffra då människor åldras otroligt olika. Tror knappast att en rutinerad kusk i 70-årsåldern är farligare i lopp än en 18-åring som nyss fått körlicens. Läkarintyg för 70+ som ska köra lopp tycker jag är ett krav då en del människor i den gruppen tycker dom är piggare än vad verkligheten visar.
  Mvh// Dr. Dansk. Utredare.

 2. 2
  Pk

  Vad gäller Lill Ünter så är de rent pajaseri att han fortfarande är lärling ,
  Dags att sätta ner foten nu för nog kör han bättre än många etablerade och liksom er så tycker jag han höjt sig betydligt i sina styrningar. Nu ser man framåt rejält till nästa helg !!

 3. 3
  Limpo

  Vad gäller Kriteriet så är de helgernas helg inget går upp mot den helgen ett måste att åka på för alla travälskaree att man sedan bor på Infra med allt vad de innebär gör ju inte saken sämre. Elitloppshelgen vad är de mot denna helg?

 4. 4
  AIK-Dansken

  Är det Harry Boy du hoppas på för att få Johan på dina V75-spikar?:-) Annars är det ju bara att spika hästar som han kör.
  Vad gäller att honom som kusk på din häst rekomenderar jag att köper en och lämnar till Wahlman i träning så löser det sig nog.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.