Söner till ”Glidar’n” stod i centrum!


Tävlingarna på Åby är över och vi har två riktigt fina finaler att se framemot.

I försöken till Drottning Silvias Pokal var det väntade namn som tog dem ädlaste placeringarna. Obesegrade Viola Silas var snabbaste försöksvinnaren och blir en befogad storfavorit när det vankas final. Även om det finns ett gäng högklassiga hästar i detta finalfält så är känslan att någon måste offra sig för att Viola Silas ska gå på pumpen. En Viola Silas som travar i ledningen är det ingen som passerar och för att det ska bli match krävs en självmordspilot i ledningen.

I hingstarnas pokalförsök var det två Yankee Glide-söner som stod i centrum. För det första måste man ju kritisera spelarkåren som INTE gjorde Main Wise As till favorit på V65. Nog för att Sebastian K. imponerat stort på lördagarna är det lite skillnad på Klass I och Europaeliten. Vi visste redan att Main Wise As var en kanon därmed visade Select Yankee fart han verkligen inte visat i sina två tidigare Sverigestarter. Åke Svanstedt lät uppåt innan loppet och tyckte efter loppet att den extrema barfotaeffekten var förväntad. Nu vill man dock se han följa upp denna insats framöver annars tilldelas han priset ”Årets Yewish Boko”. Yankee Glide har ett gäng intressant avkommor ute på banorna just nu, bland annat pappa till Formula One som enligt undertecknad kan vara bästa svensktränade 3-åringen och även Thomas Uhrbergs intressanta märr Prada Pellini som visar upp sig på onsdag. En annan avkomma vi gärna vill se göra comeback på tävlingsovalen är Stig H Johanssons Skully Gully vars årsdebut tyvärr verkar bli riktigt utdragen. I skuggen av dessa två prestationer gjorde också Juggle Face ett grymt dagsverke när han dödensvann sitt försök. I mitt tycke känns han inte som en finalvinnare, då det alltid är svårt att avgöra ett storlopp av denna dignitet på ren styrka.

Utanför travvärlden är det just nu NHL-slutspelet som intresserar mig med rafflande spänning varje matchdag. Mitt Philadelphia Flyers tar sig an Boston Bruins i nästa runda och det kan bli en sann holmgång. Riktigt skönt att Washington Capitals fick ge vika i nattens avgörande match, så slipper vi extrem medial fokusering på ett svensklag i alla fall. Också härligt att Bayern München efter mycket möda under säsongen lyckats ta sig till Champions League-final. Dessa tyska giganter har jag alltid haft ett gott öga till och jag hoppas vi sopar hem finalen!

//Ivarsson

1 comment

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.