Söndagförmiddag och fyra intressanta debutanter


Då är snart travets ”baksmälle-vecka” slutförd och vi kan blicka framåt. Startar några intressanta unghästar närmsta dagarna som är värda att nämna.

Redan idag på Bergsåker gör Svante Båth’s Kalypso Face (e. Viking Kronos – u. Other Creek) debut i lopp 1. Ett franskt möderne och mormoder Dira var en riktigt bra tävlingsindivid, som även visat sig fungera fint i avelsboxen med den knappe trippelmiljonären Quick Wood som främsta avkomma. Givetvis är hästen svårbedömd i debuten och spår 4 är aldrig optimalt, men jag tror han kan vara spännande att följa framöver.

På Färjestad imorgon gör All In Boko (e. Defi d’Aunou – u. Opera Hanover) tävlingsdebut. Det är Stall Goop som tränar denna helsyster till Vanessa Boko (nästan 900k intjänat) . Hon visade extrem tidighet som 2-åring och slog världsrekord i ett lopp på Solvalla. Uppfödaren/ägaren John Bootsman (Boko Stables) fick mycket höga bud på henne och med facit i hand skulle han givetvis sålt, men förhoppningsvis blir hon en kanonbra avelsmärr i framtiden. Modern Opera Hanover tjänade en bit över 2 miljoner och har också lämnat dugliga tävlingshästar som Prince Groenhof (e. Express Ride) och Schwerin Boko (e. Pearsall Hanover). All In Boko kanske kan vara ett intressant spelobjekt direkt eftersom han möter Stockholms RIX-häst Telder Paper, och sådant brukar kunna rendera överodds på andra ekipage.

Värt att nämna är också stoet Alexis Boko (e. Muscles Yankee – u. Armbro Decade) som gör debut på Mantorp samma dag. Mormor här är unghäststjärnan Aviano som bland annat segrade i Hambletonian Oaks och dubbla Breeders Crown. Finske fantomtränaren Timo Nurmos är det tränar denna märr.

I ett blogginlägg i januari profeterade jag lite i hur unghästloppen skulle gå i år, ett omöjligt men roligt försök. På Eskilstuna på tisdag gör ”min kriterievinnare” debut. Aga Khan Boko (e. Viking Kronos – u. Quicksilver Boko) tränas även han av Timo Nurmos och startar från springspår i det första loppet. Helbror till denne är Yogi Bear Boko som Timo Nurmos trodde var hans bästa häst i den kull som både Yield Boko och Yanantin Boko tillhör. Detta är väl lite av tjusningen med travet och unghästar, att det aldrig går att veta svaret på vilken utveckling hästarna kommer gå till mötes. 

*

Mr Jeowill fortsätter att visa vad han går för och den gode Ulf Stenströmer har redan överglänst dem flesta RIX-tränare i att välja treåring. Nu kör vi ända in i kaklet och tar förstaplatsen!

*

Helt jämnt i Stanley Cup-finalen mellan Philadelphia Flyers och Chicago Blackhawks. Bäst av 7 har nu blivit bäst av 3, jag tror att vinnaren av nattens match tar bucklan.

//Ivarsson

3 Comments

Add yours
  1. 1
    Ivarsson

    Kalypso Face inledde karriären på bästa sätt och segrade på 1.17.1/2140. Intrycket gick det inte att klaga på och vi får se om övriga tre debutanter kan ta efter.

    Godnatt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.