Solvalla V4 28/9


Kommer man rätt på Stall Melander denna fredag har man mycket gratis. Det är inte någon hejdundrande omgång som bjuds utan en mindre upphetsande tillställning. Flitigt tävlande på Solvalla och det här är en pust mellan V86 och helgens dubbla V75:or med stor travsport.

V4-1: Inte det bästa lopp som körts på Solvalla i år direkt. Kan vara en uppgörelse mellan Tarzans hästar. 2 Digital Creation var hårt betrodd i V75 näst senast. Höll upp ledningen men galopperade in i första sväng. Tillbaka starkt efter det men slog på en ny galopp i början av upploppet. Felfri är hon farlig här. Björn upp känns ju inte tråkigt direkt. 8 Rainlake Lady gick bra i ett tuffare lärlingslopp senast. Tappade några placeringar på linjen när hon sprang upp i ledaren rygg men inte gavs fullt spurtutrymme. Kämpigt spår minst sagt… 5 Rose Hill Dream kör Melander själv. Bara skor på hovarna hittills men nu ryker dom? Intressant i så fall. 11 Digital Blasphemy har gått fin men är lite bortlottad här med spår elva. Det borde vara svårt att gå runt alla.

V4-2: 11 Supplier har en tredjeplats som bäst hittills i år men hästen är lite bättre än så. I alla fall jämförelse med dagens motstånd. Lite småhärdad och Björn Goop upp… 10 Insert Sock har visat bra styrka och formen är god. Det är några plus att tänka på idag. 8 Star Cross spurtade bra näst senast och blev på den (?) insatsen favorit på V86. Galopp då och vi fick inte se den tveksamma favoriten få en fair chans. 7 Pasha har stam att leva upp till, blir väl lite extra streckad på det fortfarande. Annars känns uppgiften passande.

V4-3: 3 Vic kördes passivt senast i comebacken. Man lyckades då få hästen kaxig över mål. Rapp spurt efter sen lucka. Lopp i kroppen efter lång vila och man spänner väl bågen lite här? Bra förra säsongen som tvåa vid den här tidpunkten på året. 14 Beijing Silas såg bra ut senast på Sundbyholm trots att man bara var femma i mål. Passiv styrning där han sköt till bra över upploppet, hamnade till slut som pullandes i ryggar. 13 Idi är ingen lunchtravshäst. Riktigt bra i sina starter fram till senast då han floppade i derbykval. Lång resa och helt annat motstånd där gör det hela lite svåranalyserat. Hemmaplan nu och mycket bra för klassen. 2 Spring Break är härdar i lite tuffare gäng och nu sitter BG upp.

V4-4: Mindre högklassigt lopp över tre varv. 7 Ugo Du Niel har styrka så det räcker till. Mötte några av dagens motståndare senast och avgick inte med segern då efter tufft upplägg. Solvallas banunderlag var tyngre i onsdags och det missgynnar i alla fall inte. 5 Socrate Du Noyer har fin styrka och det räckte till seger senast. Lite vingelläge och tappstart att vänta här. Galopprisk föreligger och jag skulle gärna hoppa över streck för den här favoriten. 2 Dream Tooma var bra innen han under Jubileumspokalsdagen galopperade. Åter senast och gick väl bra efter galopp, lopp i kroppen nu och kanske kan få en bra löpning i främre träffen. 11 Ayar Boko är härdad nu från lite tuffare sällskap. Björn Goop upp och man lär ju köra för seger… 13 Royal Peak satt kvar när tåget gick senast. Det innebar att man inte fick någon värdemätare men också ett preparelopp. Jag vill ha honom med här.

 

V4-Systemet:

V4-1: 2,8
V4-2: 8,10,11
V4-3: 3 Vic
V4-4: 2,5,7,11,13

Systemeförslaget är på 30r/60kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.