Snart slutspelshockey…


V75-omgångenMomarken närmar sig och visst är det lite extra mycket förhandssnack inför ”Unionsomgångar” som denna. Precis som inför förra årets V75-omgång på Momarken är det i första hand tre saker som det surras om. En av sakarna är det mycket utslagsgivande upploppet som mäter hela 240 meter och kan jämföras med Sveriges längsta som är Axevalla’s 227 meter. Jag tycker mig se en klar brist på långa och krävande upplopp i Sverige där spetshästen procentuellt skulle stupa fler gångar än vad som är fallet nu. Den travsport vi ser just nu i Sverige genererar i för mycket billiga spetssegrar och sådant ska man bekämpa i den mån man kan. Den andra saken det tjoas om när det anordnas riksspel i vårat västra grannland är voltstartssystemet. Hittade en liten film som enkelt och på ett tydligt sätt visar hur det norska voltstartssystemet fungerar. All cred till den personen som ligger bakom den utbildningsvideon. De personer som snackar om att vissa hästar har springspår denna lördag kan fälla ner skygglapparna och komma in i matchen. Den tredje diskussionen är om det berömda körspöet som inte får användas i Norge. Eftersom jag inte är aktiv själv ska jag inte uttala mig, men känslan är att det är en regel som de flesta ogillar. Det är faktiskt inte bara ett sätt att driva hästen utan också ett verktyg som gynnar säkerheten.

*

Underbart att Frölunda säkrade sin plats i SM-slutspelet efter en svängig säsong bestående av mycket kritik och ineffektivitet. Nu är det bara att ladda bössan och hoppas att vi ställs mot Djurgården i kvartsfinalen så är transsportsträckan till semifinalen klarlagd! Eller hur, Limpo? 😉

*

Fredagkvällarna brukar vara ett rent mörker travmässigt, men ikväll bjuder Romme på en läcker mumsbit. Caroline Janssons treåring First Lane stod för en ruggigt bra debut på Solvalla senast och känslan var att det lär bli många fler segerpremier för den hästen i framtiden. Han gör sin andra start i det tionde loppet ikväll och jag kan rekommendera er att ta en närmare titt på denna kanon(?).

 Väl mött.

//Ivarsson

2 Comments

Add yours
  1. 1
    Limpo

    Ivarsson Ska bli kul å åka upp med dig om vi nu får frölunda. Du kommer gråta hela vägen hem 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.