”Skor spelar ingen roll”


Flera har varit på mig om dålig kvalitet samt kvantitet här på Vinnarskallar.se. Det kan jag inte motsäga er utan det prioriteras olika i livet. För egen del säger jag att jag inte har tid så det räcker till.

Underhåll av hemsidan, styra upp tipster samt att själv skriva analyser som saknas har tagit min tid i första hand. Jag räknar den tid jag kan avsätta för siten just nu.

Det som får stå till sidan är uppfräschning av sajten och bloggning. Kanske det viktigaste?!
Sommartid borde det finnas oerhört mycket att skriva om när det gäller trav men det kanske blir för mycket. Lopp överallt och man måste vara ordentligt på hugget för att kunna hävda sig.

Äntligen förlorade Hallsta Lotus och det är fint betalt när det väl faller in. Bara 57st system kvar efter tre avdelningar på V86… Ni som läst mina kallblodsrader här kanske kan vara någon av dom som sitter kvar. Vinnande Lomar varnade jag för senast och så lätt ger man ju inte upp. Det värsta är ändå Jan-Olov Persson och hans skitsnack om att hästen är lika bra med skorna på. Varför är det inte alltid skor på hovarna då? Det här med att uttala sig i ronden om att det kanske blir skor/barfota. Det är inte schyst alls mot oss spelare att göra en Melander.

V86 på Solvalla eller ej?

Jag har glidit över till att Solvalla ska tävla lite över sommaren efter Nybrink och kuskarnas påtryckningar. Varannan vecka är väl inte alls otänkbart och självklart ska det inte vara några andra tävlingar söndagar eller eftermiddagar. Solvalla bör tävla varannan onsdag under Maj-Oktober. Höj förstaprisen dom tävlingsdagarna och gör det svårt att vinna på Solvalla! Det ska bara vara fina lopp/höga förstapris på nationalarenan. Det andra halvåret tävlar Solvalla varje vecka och har ett banunderlag som är klart bättre än landsorten.

På fredag åker vinnarskallargänget till Axevalla för en underbar långhelg. Det är såna här meetings som gör det värt att pyssla med den här sidan. Träffa likasinnade och kanske prata om några fredagsdrinkar som gått åt pipsvängen. Ivarsson har trampat någon liten tränare på tårna eller kritiserat en hästägares ögonsten. Har ni åsikter om sidan så prata gärna med oss eller kommentera här. En uppdatering om dagen är målet och är vi inte i närheten kan vi lika gärna lägga ner. En plågsam död att ha en uppdatering i veckan.

Ett fel i rondens travstryktips hittills: Brad du Veluwe… Ett hyggligt fel. Nu stochampionatet och där ska väl Askens Valencia vinna om kusken håller sig i skinnet och kör till slut över upploppet. Risk finns för att Ulf Ohlssons tyngsta förlust kommer igen(!) dock. Känns som det kan fortsätta häxa när det väl har börjat…

Måste avsluta med att gnälla på V86 studion med fyra gubbar i studion(!) vecka efter vecka.

19 Comments

Add yours
 1. 1
  Limpo

  Att jag inte bloggar beror på att jag inte har någon motivastion och det har jag sagt tikl dig Henke.Har ju till och med planer på att lämnas in handduken. Men vem vet jag kanske ångrar mig igen vilket har hänt förr? Men det är samtidigt inte kul att få skit hela tiden på det man gör intesant? Visst jag vet folk som gillar det jag gör och hört en del säga, utan dig stannar vinnarskallar.se . Om jaqg nu ska blogga får de bli ii kkipp eller dylikt för skriva är tycker ju en del att jag INTE

 2. 3
  AIK-dansken

  Varannan vecka? För att citera Per Lennartsson. Vill folk verkligen ha häst i träning på Solvalla när det bara blir färre tävlingstillfällen på Sveriges största bana. Dyra resekostnader och ut på småbanor och köra om 25 tusen i förstapris borsett från V86 och V75. Det körs åt helvete för lite på Valla.
  Limpo. Läs igenom vad du just skrivit. Lite korrekturläsning skulle inte skada.

  • 4
   Henrik Lagerstedt

   Färre tävlingar med ett högre prispengar/tillfälle vill jag se. På Solvalla ska bara eliten tävla. Bort med vanliga monté, amatörlopp, kallblodslopp och dåliga lärlingslopp. Det är kanske helt emot vad ATG’s speloptimering vill.

   • 5
    AIK-dansken

    Färre tävlingar kommer att utarma sporten och massor av hästar som inte kommer med i loppen. Kanske dags att tänka bortom spelandet också. Det bör och ska finnas plats för alla även på Solvalla.

    • 6
     Henrik Lagerstedt

     Har man inte häst som duger på Solvalla får man sätta den i träning någon annanstans. Det är väl inte mer med det, sedan finns det väl några tränare som åker till kringliggande banor och tävlar.

     • 7
      AIK-dansken

      Aldrig någonsin jag kommer att vara för att dra ner på bredden i travsporten. Varken på Valla eller någon annanstans. Är det bara trav eller gäller det all idrott? Lågvattenmärket närmar sig snabbt.

     • 8
      Henrik Lagerstedt

      Alla lag spelar ju inte på Camp Nou.
      En del håller till på bruksvallen i Hävla.

      Jag tycker man ska nischa Solvalla på Sommaren och tävla mer sällan men med högre förstapris. Ludde, Svanstedt och Bergh ska vara där och tävla!

      Vintertid kan man köra tre gånger i veckan när banunderlaget är svårt att underhålla på måga banor. Har man ingen häst som duger sommartid på Solvalla får man åka några mil eller tävla på vintern när det konkurrensen lättat.

 3. 9
  Linus

  Håller med! Bästa förslaget på länge med varannan vecka konceptet på sommaren och REJÄLA prispengar. Man ska vilja matcha sin häst mot just nationalarenan. Med höjda prispengar hade de bästa matchat och skickat sina bästa pengar mot Solvalla och vi hade fått 8 lopp av bra klass varje gång! Sen håller jag med om tv sändningen. Brukar aldrig titta då jag har innebandy träning på onsdagskvällar men då det är uppehåll nu och jag har kollat så måste jag hålla med om att det är fruktansvärt tråkigt att se samma gamla trötta män varje vecka stå och gnälla.

  Håll igång i Skara så ses vi kanske till Åbergs eller Derbyt ifall ni kommer ner till Skåneland!

 4. 10
  Limpo

  Vart lite fel där ja! Men ni fattar nog vad jag menar ändå! Annars skriver jag om så du fattar imorgon Dansken!

 5. 11
  Pk

  Instämmer med att sidan Måste uppdateras oftare, jag har gästbloggat en del
  Nu vet jag inte om de uppskattats för ingen feedback har kommit. Dock skulle jag kunna fortsätta om
  De finns ngt intresse för detta

 6. 13
  AIK-dansken

  Solvalla ska alltså stå tomt 325 dagar om året. Herregud vart är vi på väg. Fullständigt idiotiskt. V75 räcker för eliten.

 7. 14
  Limpo

  Att jag inte bloggar beror på att jag inte har någon motivation och det har jag sagt til dig Henke.Har ju till och med planer på att lämnas in handduken. Men vem vet jag kanske ångrar mig igen vilket har hänt förr? Men det är samtidigt inte kul att få skit hela tiden på det man gör intesant? Visst jag vet folk som gillar det jag gör och hört en del säga, utan dig stannar vinnarskallar.se . Om jag nu ska blogga får de bli i klipp eller dylikt för skriva tycker ju en del att jag INTE så därför är ja beredd att kasta. Aik-Dansken skulle väll bli lyrisk då om ja kasta in;)! Ne skämt o sido jag har inte de som krävs och det finns bättre än mig som kan de här med att blogga.

 8. 15
  Bob Göran

  Ta det nu lugnt,kasta inga handukar. Det går i vågor, ni har känsla för det här Goa Limpo,musikörat Henke o fantasten Ivarsson spjuvern Aik-Dansken.

 9. 17
  AIK-dansken

  Jag kan förstå dom som tycker att dom inte har något att blogga om, men dom som har texten klar i huvudet och inte har 10-15 minuter att skriva ner den ska nog fundera på varför det är så. Tid är en prioriteringsfråga där alla väljer vad som kommer först och sist. Jag har många gånger undrat över hur Reinfeldt kan sitta på Stadion och kolla djurgårn men det är naturligtvis prio ett för honom just då vilket kan tyckas märkligt(smiley kanske). TV-tittande är konstigt nog högproriterat hos många vilket är helt otroligt. Nej, tid finns alltid men viljan är det ofta sämre med. Det är till syvende och sist en planeringsfråga.
  Hellre blogga än Bollibompa.

  • 18
   Limpo

   Har man ej motivation att blogga är det svårt att få ut,dessutom när man har skrivkramp är de ännu jobbigare. Så min vila ett tag är nog bra. Om jag nu inte väljer att sluta helt.

 10. 19
  Ivarsson

  V86 på turné tycker jag är bra, men att Solvalla kör eftermiddagstrav är fruktansvärt uselt. Så här års är det många attraktiva fyrbenta som startar och för folk som har arbete kan omöjligen se loppen direkt. Att se loppen i lopparkivet fungerar, men försämrar också upplevelsen enormt.
  Solvalla ska vara i fokus varje gång man har tävlingsdag och kanske skulle det fungera om huvudstadsbanan har hand om V65-tävlingar på andra vardagar under sommaren.

  Tycker precis som Henke att Solvallas lopp generellt sett inte håller den klass på loppen som det borde vara. Alldeles för många skithästar vinner lopp där och så ska det inte vara. Det ska vara mycket svårare att vinna på Solvalla än på Gävle och så är det inte längre.

  Eliten = Solvala
  Bredden = Landsbygden

  Det är så det hela ska fungera och även om det är omöjligt att genomföras fullt ut, så borde det försökas i en så stor utsträckning som möjligt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.