Så här lätt krossades Solvato


Maharajah berör likt Zlatan. Går Ibrahimovic mållös och varnad från en Fransk ligamatch så är kritikerskaran där och kraxar.
Är han i målprotokollet är det hyllningskören som är framme!

Det fungerar ungefär likadant med Maharajah. Han har en stor fanclub och det är väl inte så konstigt efter hans 19 miljoner inkörda på kontot. Glädjetårar, fantomprestationer, derbykrossen och sen är han jättepampig häst. Han är svår att inte tycka om!

Maharajah

I årsdebuten vann han pliktskyldigt efter en smörresa. Slog Montgomery Gel som dragit fram honom i tredjespår.
Alla elithästar hade klirrat den årsdebuten. Världshästen Maharajah klarade den och fick hypade omdömen.

Senast föll Maharajah som megafavorit i Gävle. Då var det några framme och sparkade på Hultmans gullegris. ”Han är slut” var budskapet. Jag själv hakar gärna på eftersom han på grund av media och sin beundrarskara får en gloria på sitt huvud trots att prestationerna är vad man kan förvänta sig.

I lördags presterade han och det är en helt annan klick som reser sig upp och säger typ. Vad var det jag sa! Läste på twitter att alla som trodde på Kommunaren Solvato var ”usla travspelare”. Hur kunde ni tro att Solvato skulle slå Maharajah!? Veijos fyraåring med färska meriter från Kalmartravet, ja om man trodde på att jänkaren skulle vinna så var det nog inte genom en långspurt i tredjespår samtidigt som Maharajah sitter i ledningen. Den tron måste vara sällsynt!

Kejsaren är tillbaka
Glädjetårar
Solvatokrossen

Jag såg loppet först idag och omdömen matchar inte med verkligheten.
När Maharajah släpps till ledningen i en Gulddivision under vintern, ja då förväntar jag mig inte annat än att han vinner. Intrycket var bra men Maharajah är ögongodis nästan varje gång han startar. Han är så pampig och förminskar konkurrenterna effektivt.

Spåkulan:
Nu väntar jag mig att en Elitloppsinbjudan kommer i samband med en 1,12-seger från ledningen över kort distans, skådeplatsen för miraklet är Sundbyholm. 11 för 10 favoriten har utan problem hållit stallskriket Disco A.E. ifrån sig. Tårarna sprutar från Hultman som är så lättad av beskedet att kejsaren är tillbaka och Örjan vill inte sia om matchningen. I ett det andra LD-loppet så har Ekets Patrik vunnit över 2640m på en 1,13-tid.

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.