Rehabilitering väntar för Financial Dust


Vid förra uppdateringen kring FD fick jag faktiskt lite skit för att jag öppet delade med mig av erfarenheter som hästägare.
Den här gången var erfarenheterna inte så positiva men att bara skriva åt ett håll, det vill inte jag stå för.
Förra inlägget var till 100% fakta.

FD utebox

Sedan den 4 November har Financial Dust befunnit sig i Robert Berghs träning. Direkt välkomnandes han av en obligatorisk undersökning av tränare som i sin tur inte var nöjd med det han kände i frambenen utan det blev veterinärbesök omgående.
3-gradig hälta konstaterades och med det veterinärutlåtandet vet man som ägare i princip ingenting utan kan bara spekulera i vem som har rätt och vad som har hänt.

Financial Dust behandlades i mitten av Oktober där Lennartssons veterinär träffade mitt i prick och lyckades få hästen i toppskick. Per Lennartsson bekräftade detta i och med sin anmälan till ett V75-lopp under Breeders Crown helgen. Den anmälan valde ju Per att inte fullfölja när vi meddelade att vi beslutat att flytta hästen. Loppet på Eskilstuna hade man siktat mot en tid för att proppen var bra och på förhand var det en vinstchans. I alla fall så värderade vi ägare att han skulle starta med vinstchans, förhoppningarna baserade på den information vi hade i ryggen.

Detta känns som ännu ett exempel där kommunikation mellan tränare och ägare inte fungerat.

Hästen går från att vara i bra skick med en segerchans i V75-lopp till att vara konvalescent till årsskiftet.
Det är en väldig skillnad! Brasil Boko kom till Bergh samtidigt som FD och gick ”direkt” ut i V75.
Det står klart att FD inte kom i särskilt bra skick till Bergh.
Vilket underströks i hans träningsrpport som skickas ut månadsvis till alla företrädare:

fdrapport

Financial Dust har titthålsopererats i knä där man bland annat hittat en inflammerad slemsäck.
Prognosen på FD är mycket god men det är lite vila på programmet framöver.
Som ni kanske sett så är hästen nu förflyttad till Kenth Åkerlunds träningslista där Bergh har sin rehab.
Tråkig tid nu som hästägare med fakturor, vi ser dock fram emot fyraåringssäsongen! 🙂

11 Comments

Add yours
 1. 1
  Tobias

  Kämpa på grabbar, övertygad om att ni får en kanonsäsong 2014.
  Gällande ert tidigare inlägg kan jag inte se något negativt med att kritiskt granska vår tränarkår.
  Vi hästägare är ju branchens kunder, och mig veterligen finns inga andra branscher där kunden står med mössan i handen och betalar tusenlapp efter tusenlapp

 2. 2
  Erik

  Hej!
  Vad vinner du att ösa skit över Per Lennartsson och hans rörelse?

  Att kunna träna hästar, köra hästar, producera trav-tv och driva en orginisation som omsätter 14 miljarder (ATG) är nog inte alla som kan.

  Du tror dig kunna/veta allt.

  Tagga ner grabben, väx upp, skaffa ett liv, gör något.

  • 3
   Henrik Lagerstedt

   Hej!

   Vi delar med oss av händelser kring Financial Dust.
   Då kommer tränaren in i bilden.

   Att Per kan träna häst betvivlar jag inte.

   Vad har trav-tv och ATG med detta och göra?
   Ska jag se det mer som ett personligt påhopp?

 3. 4
  AIK-dansken

  Per Lennartsson är en av landets skickligaste och välrenommerade travtränare. Att med lögner, smutskastning och rent förtal rättfärdiga en flytt av hästen håller en så låg nivå att jag blir nästan andlös. Egentligen skulle jag inte sjunka så lågt att jag ska kommentera det här, särskilt när det är en hemsida ytterst få läser och ännu färre tar på allvar. Jag förstår inte vad avsikten är med dessa bloggar mer än att det tydligt syns att det är en mycket bitter person som skrivit dom.
  Alla har sin fulla rätt att byta tränare på sin häst men om alla hästägare skulle skriva på internet om sina interna problem och ev. meningsskiljaktigheter med tränarna skulle det dagligen skrivas en massa skit som inte tillför ett dugg i ämnet.
  Travsporten dras med stora problem för dagen och den här typen av bloggar motverkar ju helt det som jag personligen i alla år jobbat hårt för, nämligen att skaffa fler hästägare till travet. Där ger jag aldrig upp.
  Med vänlig hälsning// Dansken.

  • 5
   Henrik Lagerstedt

   Din åsikt är sedan länge framförd.
   Du har en chans till slutkläm sedan publicerar jag inte fler kommentarer från din sida.
   Sedan kan du starta en egen webbsida där du hyllar PL och spyr galla över mitt beteende i varannat inlägg.

   Man kan köra en ”ATG-style” och köpa alla medier och bara rapportera positivt. Det står inte vinnarskallar.se för. Detta är verklighet utifrån den information jag har. Säkerligen väldigt vanligt förekommande, så varför dölja verkligheten eller måla upp den som förtal.

   Jag tror inte att man kommer få fler hästägare genom att dölja problem.
   ”Problemen” borde istället åtgärdas.

   • 6
    Limpo

    Att inte publicera vissas inlägg är enligt mig fel, eller förlåt kommentarer. Har man skrivit om det så måste man väll kunna ta kritik/ positivitet? Jag vet att jag är dålig på det men har bättrat mig. Jag har vart tyst länge i denna debatt men nu dags att dra bladet ur min mun. Med Vänliga Hälsningar Limpo…. Tack för mig..

    • 7
     Henrik Lagerstedt

     Tack kompis!

     Det finns en gräns där man kallar det kommentarer, det här har övergått till SPAM 🙂

     Förstår att ”underhållningsvärdet” sjunker för dom som läser kommentarerna.

 4. 8
  Nicke BH

  Erik, vem är det som tränar och kör hästar, producerar trav-tv samt omsätter 14 miljarder?

  Henke ”den allvetande” beskriver på ett väldigt sakligt sett den information som vi fått från både Per Lennartsson och Robert Bergh. Därtill reflekterar Henke över hur han/vi (majoriteten av hästägarna) har tolkat den informationen. Jag kan inte se någon smutskastning utan bara ren fakta.

  Jag tycker att du, Erik, ska sätta dig ner och läsa den sista raden i din kommentar för dig själv om och om och om igen.

 5. 9
  AIK-dansken

  Fine with me. Det är varken första eller sista gången jag i så fall blir saxad på hemsidor drivna i Nordkoreastil.
  Belysa vilka problem? Det finns nog ytterst få om ens några hästägare som fått så mycket info om sin häst som ni ägare till Financial Dust har fått. Även om informationen mestadels gått genom mig så är det alltid en fördel med att få den från någon som varit på plats än att få den i andra eller tredje hand. Om ni från början gjort upp med Per att ni vill ha info från honom veckovis eller månadsvis via mail eller på något annat sätt hade ni naturligtvis fått det men då borde det väl komma ett önskemål om det. Det ska väl inte behöva ta två år att komma på det Jag har gjort mitt bästa för att för att hålla er så uppdaterade som möjligt men det har jag ju nu i efterhand bara fått skit för. Det mest tragiska i det här är ju att du smutskastar en tränare som du vet inte kommer att försvara sig.
  Jag tycker inte Per är mer svårtillgänglig än någon annan tränare med tanke på det antal hästar han har i träning och att han kör sina hästar i lopp också. Det blir inte så mycket tid över till alla som ringer hela dagarna men lämnar man ett meddelande ringer han alltid tillbaka och det har han gjort även till dig Ett exempel på att han ställer upp för er hästägare är ju när ni går ner till stallet på Solvalla mitt under en tävlingskväll då han har fullt upp med värmningar och loppkörning. Han tog sig tid med er då vilket nästan är unikt, för vilken annan tränare skulle ställt upp på det?
  Jag avslutar med att jag hoppas du och jag aldrig behöver träffas någon mer gång.
  // Dansken.

 6. 10
  Erik

  Tycker vissa saker på den här sidan är trevliga. Till exempel tipsen och en hel del annat läsvärt. Tyvärr har smutskastningen över Lennartsson gått överstyr fullständigt. Alla förstår att du är missnöjd (Henrik Lagerstedt), men du har drivit det på en nivå som inte ens ett barn skulle göra. Hade jag varit du hade jag skämts ihjäl mig.

 7. 11
  Henrik Lagerstedt

  Fan, vad det kliar i fingrarna att svara! 🙂

  En av Sveriges största proffstränare får saklig kritik på en ”obetydlig” webbplats av en missnöjd kund som inte är nöjd med kommunikationen.

  Jag blir förvånad och förskräckt av hur brun om tungan man tillåter sig själv att vara.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.