Rakbana för Financial Dust


Kristiflygare är en av dom bättre dagarna. Röd och riktig vår!
Dagen till ära vad det även sommarvärme och ett besök på Jordanstorp!

Financial Dust tränade på rakbanan med ett gäng stallkompisar. Per Lennartsson satt själv upp bakom FD som kördes i tätposition. Nedan finns en filmsnutt bestående av tre klipp av medioker kvalité.
Tur att det räddas upp i sista sekunderna av Limpo! ”Häääässsteeeen!”

httpvh://youtu.be/K6VrYRpKHtI

Rakbanan är inte direkt publikvänlig men AIK-Dansken hade iaf bra koll på FD mest hela vägen tack vare sin uppsittning. Mycket svårt att bedöma FD:s jobb idag. Klart är att Per är lite orolig för frambenen och den oron delar han med mig. Annars gjorde Lennartsson sitt bästa för att dämpa Limpos hybris med hjälp ”klassiskt travtränarintervjuspråk”. FD har inte sin bästa tid nu som treåring utan kommer bli bättre med åren. Per pratade också om att han är väldigt mån om att hästens psyke och det ska vara trevliga upplevelser på tävlingsbanan nu. Svårt att inte hålla med!

Financial Dust är anmäld till start på Onsdag. Solvalla och det blev inget rövargäng han ställs emot, bara sju hästar till start! Bedrövligt för att vara nationalarenan! En struken och två galopperar? Om han är ruskigt bra finns det en minimal chans att han prövar ”Auktionsloppen” som sker veckan efter. Mycket fina prispengar men där lär det också smälla lite.

Annat glädjeämne är att han växt några centimeter på korset.

AIK-Dansken körde med i fältet. Jumboposition med Andreas Boy:

AIK-Dansken Andreas Boy

Två fina tvååringar kördes ganska tufft på rundbanan. Etna Boko och Enya Boko:

Etna Boko Enya Boko

FD och gänget på rakbanan:

FD Rakbana

4 Comments

Add yours
 1. 2
  Henrik Lagerstedt

  Den utvecklingen är svår!
  Jag vet dessutom inte hur man ska tolka den baissningen heller. Känner Per för dåligt.

  Klart är att han har bandage på frambenen för stöd och att benen kyls ner efter träningspassen.

 2. 3
  AIK-dansken

  Bandagen är ju både skydd och stöd . När det gäller FD så har han av och till lite problem med sina framkotor men aldrig så mycket att träningen har behövt göra något uppehåll. Idag tog han vänstertöm i tre intervaller och sprang rakt i dom fem sista. Hans största motståndare är fräschören och det är främst kotan vänster fram som ibland gör sig påmind. I dag var han något varmare i den än höger men för det mesta är det ingen skillnad alls. Han är likadan nu som han har varit ända sen han behandlades för snart ett år sedan och han springer ändå på sin fina löpskalle vilket ibland kan vara en nackdel. Enligt Per är det inte säkert att en behandling skulle hjälpa mer än högst tillfälligt och vi får hoppas att det här löser sig framledes ändå. Därför är det svårt att planera mer än en start i taget och framför allt inte starta för tätt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.