Quick Razz – kompisstyrningen som lyckades


Kanondag på Sundbyholm denna lördag. Toppenvädret gjorde sitt och med rätt umgänge är travbesöket ”hemma”. Tacksam tävlingsdag att anordna då man inte direkt är bortskämd med att se bra hästar i dagsljus. Nu är jag väldigt snäll mot min hemmabana och kanske har inte alla samma positiva syn. Jag trivdes och övriga publiken verkade också göra det, det var en mycket bra stämning! 9/10!

Nästa besök är inplanerat till ”Påskbomben”. Tradionsfylld travdag där Katrineholm har sin egen dag på Sundbyholm, vilket innebär busslaster av ”en gång om året besökare”. Riktigt roligt och där brukar stämningen också vara hög trots att klassen på loppen är mindre bra. Långfredagen brukar vara en ypperlig travdag. Vet att Ivarssons jobbarkompis har skriver sin drömlista som ser ut ungefär så här:

Coq Au Vin
Kaj Widell
Penalty Killer
Youseeascoop
Claude Du Nord

Det finns mycket att ta med sig såklart, Goa Life bland annat.

Det fanns säkert många märkliga styrningar men Erik Adielssons managering av Quick Razz gillar jag inte. Varför släpper han ner Örjan Kihlström och Long Night framför sig för att sedan några hundra meter senare gå fram till dödens igen. För mig liknar det en riktig kompiskörning! Hade någon mindre framgångsrik kusk avancerat framåt hade man knappast släppts fram till dödens/andra ytter.

Barfota Runt Om – Radioprogrammet hade premiär i fredags och det var en positiv överraskning. 75min långt och det är antagligen för att det snackas om V75. Paula Ahlström, Rickard Hansson och Mohammed Malla syns också i bild, det blir som ”musikhjälpen” där man ser ”radiosändingen”. Det förstod jag inte först och det är en klar förbättring! Jag såg kanske en halvtimme mitt i av radioprogrammet och nästa vecka tittar jag troligen igen. Underhållande även om Malla blir totalt avklädd, jag tycker han inte har tillräckligt med travkunnande och det blottas här.

1 comment

Add yours
  1. 1
    Rolf W Assmo

    Ni som verkar vara inne i matchen, kan inte ni jaga/ bilda opinion mot Solvallas vansinne att senare lägga Elitloppet. Tror dom att det bara är 08or som går på trav?, det måste dom väl veta/märka att det är tomt på v86/v65 och v75!! Satan vilka pajasar som bestämmt detta!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.