Pyromanen Maharajah & hans blinda beundrare


Örjan Kihlströms reaktion efter Maharajah’s förlust är anmärkningsvärd!

”Loppet är ju naturligtvis, det går inte ju att vinna när man hamnar sist i ett fält. Det förstår väl alla utom Micke Nybrink.” 

Han är så arg/besviken så att han inte fullföljer sin första mening utan väljer då att hoppa direkt på Micke Nybrink. Som om det vore hans fel att hästen förlorade den här gången. Jag som trodde att Örjan inte brydde sig ett skit om spelarna utan bara körde för hästens bästa. Jag har fått för mig att kritiken bara ska rinna av honom efter en styrning som inte lyckats fullt ut. Detta kändes dock som nåt som gnagt Örjan länge och behövde komma ut. Han har troligtvis gått och besvärats av den här ilskan ett tag.

Hultman meddelar nu att man ska gå igenom hästen grundligt för att hitta vad som är fel. ”Han hade en dålig dag helt enkelt”. 

Spännande att se vad det kommer att bli för förklaring till den sämre insatsen. Att hästen inte sett som bäst ut under dom här starterna har väl alla sett men inte velat inse. Den här hästen älskar alla så mycket att man bara låter hjärtat tala.

dalatimo på Twitter är duktig på att sätta ord på det:

”Låter på ATGplay att någon avlidigt tragiskt, men det är Maharajah som normalpresterat, var i h-vete är sansen?!”

”Sorglig efter kort galopp. Kunde springa ganska fort i 300meter – alltså exakt som i samtliga höstens starter. Orytmisk. Tjock.”

Nu får vi hoppas att dom får ordning på Maharajah.

Jag tror dock att Maharajah redan har haft sin bästa säsong, han var ju magisk i vintras och det skicket är inte lätt att bräda. Bilden är från hösten 2010, om hästen är annorlunda musklad nu har jag svårt att bedöma. Med dom här plumparna är han inte inte lika given vinnare av Årets Häst 2011. Hans beundrare är dock överlägset fler än vad Brioni har.

Limpo du är inte ensam om att ta på dig Clownhatten, ni är i majoritet.

9 Comments

Add yours
 1. 2
  AIK-dansken

  Vunnit? Det har inte varit nära på länge. Samtidigt som Ready Cash i halvform leker med mycket värre motstånd. Ska till ett mirakel för att det ska bli en match mellan dessa två. Där jag är nu har dom rea på clownhattar för två kronor styck. Ska köpa ett gäng och dela ut till dom som saknar hatt. För övrigt borde Madame Nicole vinna idag. Hittade en krog igår som sålde Gin och tonic för 12 kr. Bara att ta sig dit nu. Ha det bra.

 2. 3
  Henrik Lagerstedt

  Läste detta på travronden.se:

  ”Maharajah har skrapat ihop tio ”rikstotopoäng” i de två försök han varit med i detta meeting och det placerar honom på samma poäng som Clear Sign och Totti T.Dream – vilka dock går före i sammanräkningen eftersom de har andraplatser i varsitt försökslopp. Maharajah var som bäst fyra (i Meadow Prophets Minne).”

  Det tycker jag säger en del. Clear Sign och Totti T.Dream!

 3. 4
  Pecka

  Han borde med all sannolikhet passerat sin topp. Med så många lopp i rad utan seger så tyder inget på något annat. Också läst travronden om önskan till wild card. Men med tanke på hur Clear Sign bara lämnar Maharajah med flera längder när man får luckan igår så känns det i dagsläget som den tillför guldfinalen mer hur konstigt det än låter. Oavsett om Maharajah hade galoppinslag igår och får en tuff slutrunda skall han inte tappa runt 20 m på upploppet mot en häst som Clear Sign, i alla fall inte om det skall vara en världshäst som det tydligt fortsatt vill hävdas på många håll och kanter.

  Mvh
  Pecka

 4. 5
  Stackars Jack

  12 spänn !!!…blir 5 GT för 60:-…10 för 120:-…herregud, behöver inte vara clown för att vara i hatten där 🙂
  Varnade redan efter onsdagens tävlingar att Hultman måste ha nå´t skit i stallet, så man ska nog inte dömma ut honom ännu.
  Men visst, skadan kan ha satt sig i psyket (undantagshästar är inte som vanliga hästar).
  Förresten, inget ont om Clear Sign. Har sprungit med handbromsen i hos Åke. Calle kanske kan vara lösningen ?

 5. 6
  AIK-dansken

  Ja, och inte nog med att man blir i hatten. Då restaurangen heter Pepes Bodega får man ju minnen av Sällskapsresan. En götelaborgare som äger krogen.

 6. 7
  Mr Creosote

  ”Orytmisk. Tjock.” Stämmer väl iofs in på 97% av alla travsportjournalister också.

  Snart tror ingen på Maharajah längre. Perfekt. Då blir det lite ”Rocky-känsla” över det hela i januari……

  Kan man få en mintkaka tack.

 7. 8
  Henrik Lagerstedt

  Att ingen ska tro på Maharajah är uteslutet. Efter fem raka torsk står han i 15 för 10.
  Dom som spikat honom fyra gånger i rad har även spikat en femte.

  Örjan själv säger att det var länge sedan han kändes bra.

 8. 9
  Henrik Lagerstedt

  Maharajah anhängarna kan nu fylla lungorna med förväntansfull luft igen. Läste att det var minst en halsinfektion i Lördags.

  Spika och spela ner han till 15 för 10 nästa gång.
  Han känns ju fantastisk fin i träningen och är i bättre skick nu jämfört med förra året vid den här tidpunkten.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.