Pure Elite – Tipsetta


Det är som vanligt på tisdagskvällarna när Axevalla står värd för V65 tävlingarna. Brodd, hakar och ett snöoväder…

Lätt att säga i efterhand: Det var ett enormt spelvärde med gott om dåliga favoriter. Björn Goop satt bakom samtliga och han blev sånär en komplett pyroman på streckspelet. Med Clipping Eureka undvek han fiaskot efter en perfekt styrning.

Solvalla har finfina tävlingar för årstiden imorgon!

Fyraåringsloppet avslutar med 500k till vinnaren. Select Yankee var ”helkass” sist men är kanske bästa hästen. Mycket öppet nu och spetsstriden lär gå undan, mycket intressant. I Won’t Dance är grym från start men har mycket startsnabba kusar invändigt om sig. Hur som så han han stannat sista biten förut.

Läste sportbladet och kollade över V64 listorna. Årets märkligaste tipsetta kan väl vara Pure Elite på bilden ovan? Sportbladet spelar inte fräckt i vanliga fall utan följer favoritmönstrena ganska bra så detta stack ut. Hästen är ju med på Ivarssons stamlista så vi har lite extra koll. Ingenting tyder på seger på onsdag, är väl bortvald dessutom? Jag tappade hakan när jag såg den först i ranken!

Order By Mackie har glänst hittills i karriären och är intressant. I Oaks-kvalet var hon mycket bra men i finalen var hon istället en besvikelse för mig. Sjuk efter det och jag har ögonen på henne imorgon!

Ett annat sto från Nurmos stallet som startar är Vanessa Du Ling. Den långbenta damen har ett exceptionellt bra rykte. När ska hon visa upp vad hon går för, kan säsongen likna ett fiasko trots 700k inkört?!

Såg bartenderskolan på dumburken, dom kan slänga ihop en grogg.

Årets julklapp hällpip/droppkork?

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.