Efterlängtad bloggpremiär!


Då var det dags för Mr Ivarsson att avlägga bloggmaiden på vinnarskallar.se! Det är väl lika bra att inleda min karriär på denna travsajt med en slags presentation. Jag är en 23-årig traventusiast som jobbar heltid på ett arkivföretag vilket medför idagsläget att dygnets samtliga ljusa timmar går till spillo. Varit intresserad av trav så länge jag kan minnas, men antar att travintresset tilltog väldigt tidigt då intresset fanns i familjen och att man helt enkelt växte upp med att se gamla storlopp från 80-talet inspelat på klassiska VHS-band (Bosse Blomqvist, du är saknad…). Trots åldersgränsen på spel gjorde man ju redan som ung grabb försök att få ihop en hacka på liret. Spelbudgeten var minimal och spelen inte särskilt regelbundna, men jag minns att min första vinnare var Screwdriver E. och Morgan Ivarsson (givetvis gick min analys ut på kuskens eminenta efternamn).  En annan kulthäst jag minns från barndomen var Kaktus som ofta kördes av Patrick Hedqvist,vid den åldern fästes man gärna vid hästar man vunnit några tior på. Men jag vill verkligen betona att det var sporten man föll för, atmosfären kring travbanan i kombination med djurens närhet och hästskiten är svår att hitta någon annanstans. Det är ju verkligen detta svensk travsport har tappat på grund av den ökade bevakningen dom senaste åren, både via televisionen och internet. Därför känner jag ibland att man lever lite för sent, trav var mycket folkligare förr. Hästarna var sämre, men stämningen på läktarplats var mycket bättre. Men man ska inte vara pessimist, det finns fördelar också…

När man blir så extremt travintresserad och följer allt som händer i stort sett, utvecklas såklart ett allt större intresse för spelet. Man börjar drömma att en vacker dag kunna vinna dom där riktigt stora beloppen som kan ändra ens livsstil. Det är givetvis ett av målen jag vill uppnå, men ett viktigare mål för mig är att aldrig låta spelet prioriteras före sporten. Jag ser mig själv som en framtida hästägare, då jag är väldigt intresserad av unghästar, alltid snabb att börja läsa kataloger till dom stora auktionerna inom landet och helt enkelt beredd att förlora pengar på min hobby. För jag är tillräckligt klok för att förstå att det där med hästägande absolut inte genererar i några vinstpengar i dom allra flesta fallen.

Jag har inte några speciella travupplevelser att lyfta fram, utan varje tävlingsdag man besöker på plats är en ny erfarenhet. Elitloppet är givetvis största höjdpunkten under travåret, och är ett av få tillfällen man får chansen att ta till av den där atmosfären jag nämnde förut. Lyckas Halmstad få perfekt sommarväder till sitt Sprintermästarmeeting är också det en stor höjdpunkt, men samtidigt har en grå och kulen torsdagkväll utan riksspel på ÖrebroTravet sina egen charm.

Nu tror jag ni har lite bättre koll på mig framöver, och vet vem jag är. Som sagt är jag särskilt intresserad av unghästar och stamtavlor, så till nästa bloggtillfälle hoppas jag ha granskat 3-åringsläget hos dom framgångsrikaste tränarna. Då ska ni få reda på vilka som vinner E3-loppen, Oaks och Kriteriet 2010. Hoppas även kunna bjuda er på läsning om annat än trav, men det får förkovras med tiden…

Väl mött, och välkommen åter!

Marcus

1 comment

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.