Pinsamma journalister delar ut priserna fel


Erik Adielsson vann priset som Årets Kusk och hyllade priset för att journalisterna hade röstat fram honom. Lutfi Kolgjini håvade in flera priser och sa att det inte betydde ett skit. Stefan Melander sa att det var stort att hans Iceland fick pris som årets häst. Åsikterna gick uppenbarligen isär.

Nej, den här travgalan föll inte mig i smaken. Det bästa var trailern inför med Adielsson och Kihlström. Nybrink kommer undan med beröm godkänt, travtränare är det synd om.  Blir förbannad på hur galan ser ut i övrigt!

Största felet är att det är fel vinnare i flera av kategorierna. Journalisterna har uppenbarligen ingen koll på vilka som presterade bäst under en hel säsong. Vet dom inte bättre?!? Dom mest exponerade och uppsnackade tar hem priserna. Journalisterna har tagit det hästnamn dom kännt igen först i omröstningen. Det kan max ha tagit 2min och ändå blir det så fel.

Iceland vann Elitloppet men i övrigt är det ingen prestation som gör honom till Årets Häst. Han har floppat i flera lopp och blivit rejält avklädd, Elitloppet var dessutom inte speciellt minnesvärt. Journalisterna hade honom som klar vinnare och det är obegripligt. Torvald Palema fick svenska folkets röst och det är nog ett lämpligare val, två miljoner mer insprunget och knappt slagen i kampen om Grand Circuit-titeln!

Dock ska ovan två bara tampas om titeln Årets Äldre. Årets häst skulle givetvis varit Tamla Celeber. Vinner man tio av tolv lopp och segrar i dom lopp man verkligen vill vinna är man självklar. Oaks, Långa och korta E3 är tre storloppssegrar! Där har vi en drottning som borde regerat ikväll.

Sen att ta in prisutdelare som inte håller någon klass, varför? Dom är dåligt pålästa och flera av dom hade inte mycket till ”uppsnack” inför prisutdelningen. Jimmy Takter var kanske ett vettigt val meritmässigt men han var fel man på fel plats denna fredagen.

Antagligen ser jag på för få galor, att dom största namnen som exponerats mest vinner priserna ska tydligen höra till vanligheterna.

Några musiktillställningar har ju lyckats att dela ut rätt pris till rätt artist ett par gånger i alla fall.

//Var Björn Goop på galan i år?

1 comment

Add yours
  1. 1
    Matt

    Klart Björn inte va på galan.
    Han har ju haft fortkörning uppe i värmlandsskogarna idag.
    Enligt säkra källor, tog han en påse chips och en film hemma i soffan, och laddade för morgondagens tävlingar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.