Orakel


Jägersros banreferent har ganska ofta problem med att uttala hästnamn. Listan kan göras lång och igår skrattade jag till när han upprepat sa nr9 Orakel istället för Oracle. Han har fram till nästa söndag på sig att rätta till det!

Jag är mycket besviken på hur derbykvalens hästar såg ut. Det var visserligen försök och hästarna ska inte vara på topp redan nu men många presenterades i dåligt skick!

Kolgjini har fått formsvacka på stallet på bara några dagar… Sebastian K. var en av hästarna som såg sämst ut. Kungapokalsvinnaren fick bestämma i ledningen i löjligt lågt tempo. Han drevs sedan hårt genom sista sväng och över upploppet utan att det gav frukt. Han stannade rejält och Ludde visste nog att hästen inte var i bra skick, annars kör inte Albanen så sakta i lopp. Bortförklaringarna håller inte, är hästen som i Juni när han vann på långt från ledningen är han ensam på planen. En för tidig formtoppp på året och han är väl helt enkelt sliten!

Joke Face imponerade stort under sommaren i V75 där han såg bländande ut. Igår tog han sig till derbyfinal från ledningen. Stilen var det sämsta jag sett honom hittills i karriären och här har Ludde en del att rätta till.

Sanity tog sig också till derbyfinal från ledningen men det var en del tur med i bilden när en konkurrent galopperade. Malin Löfgren var överlycklig över att ha häst i finalen men startar du hästen i samma skick igen blir du garanterat oplacerad.

Av dom hästarna som gick till final tycker jag att Propeller och G.H. Nemo såg bäst ut och är hästarna på väg uppåt i form. Form slår inte alltid klass men bra placeringar ligger nog på gaffeln!

Gill’s Abbe gick inte till final men var en av få hästar som hade lite krafter kvar.

/Hoppas på hästar i toppskick nästa söndag!

8 Comments

Add yours
 1. 1
  Glenn

  Årets derby är utan någon profil häst!måste vara ett av det sämre derbyna på mycket länge!…

  /Glenn

 2. 4
  Mimo

  Du har ett vaket hästöga. Det kommer du att komma långt på.

  Oracle uttalas ju förvisso Orakel men mer [Ååårakeel].

 3. 7
  Ivarsson

  Hehe, det är schysst gjort av dig, Harley! 🙂 Vi får se om du prickat Kriterievinnaren eller inte!

 4. 8
  Pk

  Jag håller med dig fullständigt Harley jag tror på samma häst.
  Gillar både er på vinnarskallar och Harley..
  Klockrent med jussta travsidot. Funderar på att starta
  upp en egen också. För övrigt tror jag Kihlström sitter
  bakom vinner i derbyt, beroende på om han kör Never Again eller
  Åååraaaaakeeeell med skånskt uttal..

Kommentera