Opal Viking!


Flera gånger hånade, utdömda och kritiserade.  Men sagan om Opal Viking (e. Turnpike Taylor) och Nisse Enqvist verkar aldrig ta slut. Kring midnatt natten mot måndag tog detta ekipage återigen en stor seger på Italiensk mark när Gran Premio Citta’ di Montecatini och knappt 900 000:- erövrades. Efter att ha hittat försöksloppet i det italienska lopparkivet förstod jag att han skulle bli oslagbar från ledningen i finalen, för hästen såg smällfin ut och totalt odriven joggade han in på 12.1/1640a vilket var snabbare än det andra försöket och en klart gångbar tid på den här 800metersovalen. För mig återstod bara att invänta den förväntade artikeln på Travrondens hemsida av Cleas Freidenvall  angående en ny triumf, och när den väl kom kunde jag som en stolt, svensk traventusiast gå och lägga mig till sömns.

Man ska absolut inte dra alltför stora växlar då motståndigt inte är så blodigt som det skulle vara sett till prispotten, men det är fantastiskt att denna, inte särskilt vackra stammade, 10-åring fortfarande regerar i Pastans hemland. Nisse Enqvist är lika fantastisk. Snubben har en fingertoppskänsla när det gäller både matchning och ”att ställa i ordning”. Opal Viking har tjänat drygt 24 miljoner hos Kolmårdar’n och samma häst hos     t ex Stig H Johansson tror jag tjänat max sex-sju miljoner med enträget matchande i svenska gulddivionslopp och storlopp.

Jag lovade er min syn på de 3-åriga stona i min ”nästa blogg”, men jag kunde inte låta Opal Vikings prestation löpa obemärkt förbi från våran sida. Så nästa gång får ni läsa om tio snygga ston som Opal Viking knappast får som kunder i framtiden…/Ivarsson

4 Comments

Add yours
 1. 1
  Glenn

  En fantastisk häst o tränare!..Han är sympatisk Mr.Enqvist!
  Vi träffade han på stochampionatet förra året!han berättade hela matchningen med Opalen!(2009-10)!även hur han kom över opalen m.m!mycket intressant!..
  Håller med dig Ivarsson!i Sverige har han inte räckt till tillräkligt!det är utomlands pengarna finns..och det kan man lugnt påstå att Enqvist o Opalen har dragit in fina pengar!..

  Go for it Opalen o Mr Enqvist

  /Trumslagarn

 2. 2
  Pk

  Trist bara att han aldrig tar hem hästen och visar upp den. Här hemma presterar han inte, han kanske skulle platsat i veckans gulddivision mot Go on pale men inte mer än så. Stackars häst som gubben försöker vrida ur så mkt stålar som möjligt.

 3. 3
  Ivarsson

  Vi får acceptera att Nisse Enqvist är minst lika mycket en affärsman som travtränare, men jag tycker inte Opal Viking ser ut att lida av att tävla precis. Han fortsätter göra bra PR för svensk travsport nere på kontinenten och det ska vi vara mycket tacksamma för.

 4. 4
  AIK-dansken

  En sak är säker. Det är mer medicin i den hästen än normalt. Gäller alla som tävlar i spagettilandet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.