Olsson kan inte vissla!?


Fyraåringstestet avgjordes igår på Sundbyholm! Undertecknad lyckades pricka in vinnaren Juggle Face som bara var bäst i en lite blekare upplaga. Det roligaste var att över upploppet höra Daniel Olsson vråla som en stucken gris när han drev hästen över upploppet. Ludde brukar vissla men det kan inte Olsson? Ivarssons tes om att deltagarna i sprintermästarna har svårt att vinna fyraåringstestet byggdes bara på.

Montéloppet kördes verkligen i skymundan som Lopp nr13. Nelle Viking med Angelica Westin på bilden vann loppet. Segergest dessutom! Det har varit en kommentar på hemsidan om dålig bevakning inom det området, jag kan bara beklaga. Det bästa sättet att få utrymme är att vinna lopp!

Undertecknad åkte hem precis före loppet mot min egen vilja. Montéloppen har inget bra rykte bland den något konservativa publiken. Det gällde även chaffören för dagen. För många omstarter och dålig klass på hästarna är synonymt för loppen alltför ofta.

Det finns ett par ljusglimtar! Under elitloppshelgen är det eliten som tävlar och vi har fått se stor sport. Hot Tub och Prince De Montfort har verkligen gjort fin reklam sportsligt sett vid magiska uppvisningar. I vardagsloppen är det mycket Peter Jarvén men också Emelie Knutsson. Idag på Solvalla vann hon igen med Quick Silas efter en mycket väl avvägd ritt. Emelie har kanske bästa hästen nästan varje gång men att spara speeden och gå förbi lite lagom på upploppet är snyggt! Farsan sin är inte lika begåvad och det visade han bland annat i dagens inledande lopp bakom strulputten Paul’s Legacy.

Själv följer jag inte några värmningstips men fick tips om detta idag:

1 SCARGEL Goo Bj 16/300, såg tung ut. Minusvärmning

9 KLARA Kon Jo Långvagn, såg inte som bäst ut – minus.

9 QUANDO STREAMLINE Goo Bj 15,5/300, galopperade till slut – minus.

/Det är väl 0-2st minusvärmningar per lopp? Snyggt jobbat!

1 comment

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.