Ögonen vilar på Solvalla ikväll


Först är det hatten av för männen bakom spelidén/spiken So Here I Am som var 12% på V65 och gav 9,25 på vinnarspelet!

Hösten närmar sig med stormsteg och det är en bra årstid för spel på hästar. Utdelningarna brukar bli högre och många hästar som har haft form under våren/sommaren tappar den helt plötsligt. Vi är inte där riktigt ännu men snart så! 

Solvalla loppen ikväll ser lockande ut och det finns ett par saker att notera/hålla ögonen på.

V64-1: Axelite spåddes en fin framtid efter en urblåsare förra året när han vann på 12,7. Han har troligtvis gjort karriärens bästa start? Årets comeback har hittills varit blek i två raka lopp och han är en dålig favorit för mig. Edouardo har bättrat sig efter en usel inledning hos Svanstedt, det blir lite upp till bevis nu. Ska inte vinna från bakspår på Solvalla. Golden Boy Vint visade fart tidigt i karriären men det är nu bitarna börjar falla på plats. Tränaren tillbaka i sulkyn innebär att galoppspåret är hittat igen?

V64-2: Två hästar från galoppmisslyckanden blir hårt betrodda? Carmen Tooma galopperade bort fina pengar i Stochampionatet senast och står därför billigt till i loppet. Statistiken hos Goop är annars dåligt för felfritt lopp. B.K.Boonie Pearl skulle senast revanschera sig för en tredjeplats i ett Stochampionatsförsök. Det blev galopp omgående… Före det har hon varit jättebra men spåret nu gör henne i fara naturligtvis.

V64-3: Final i Andreas Bergfelts Minne! Lärlingar landet runt har kvalat in sina hästar och är nog överladdade/överoptimistiska efter bra försöksinsatser. Köttbullen(?) Oskar Florhed har visat bra körhänder bakom Rutker Raket ett par gånger. Han kommer med Åbys försöksvinnare Ywonne Hornline som duger bra här. Flip A Coin har hjälpt Joakim Elfving fram till årets två segrar. Hästen har höjt sig efter kastrering och polletten är på väg ner. Tredje raka ligger inom räckhåll.

V64-4: Dagens flexlopp… Aaa det är en svår historia. 2 Ranch I Do I Do har ryckt upp sig hos Numos. Det har varit bra spurter mest varje gång och här står han väl bra till? 5 A Place For Us gav sig motvilligt mot S.H.T’.s Playmate i våras i en härlig upploppsstrid. Har ett lopp i kroppen efter det och blir svår att ta 20m på. 11 Trattoria har bra fart och vann senast när Kihlström satt upp.

V64-5: Reach De Vandel var nära att ”fixa” en naken limpo i fredagsdrinken efter en toppspurt. Nu sitter tränaren upp och skorna åker på? Tarpoon Bris är en häst man måste gilla. Bara bra insatser och detta motståndet skrämmer inte. Lotto slog Sahara Dynamite direkt efter denne vunnit en klassisk storseger men efter det har det inte gått bra. Auktionsdyringen återfinns hos Svanstedt nu, den övergången brukar vara succéartad. Lotto svek dock direkt i debuten för Åke. Pine Yankee kan vara kul att hålla ögonen på, var lovande i unga år. Sunrise Star D.E. puttade väl konkurrenterna i mål senast? Ny kusk men borde vara chanslös.

V64-6: Fint fyraåringslopp avslutar! Select Yankee tål tydligen vilka löpningsförlopp som helst. Helbra nu men innerspåret kan vara en katastrof. Alvena Pele har lika dålig löpskalle som han är snabb en bit. Svårt vinna men får ett bra löpningsförlopp här. Sebastian K. har varit riktig vass som fyraåring men som favorit i Sprintermästarens final brände han rejält. Försöket gick väl fort och det kan vara ett undantag. Oracles säsong hittills har varit fiaskostämplad. Ingenting tyder på bättring…

1 comment

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.