Nytt år ger nytändning!


Då har 2010 lagts till handlingarna och vi har nytt spännande år att blicka framemot. Nyårslöften och annat tjafs är inget jag normalt sysslar med, men jag hoppas kunna vara lite mer produktiv under 2011. Det blev drygt 70 st ”bloggar” under förra året och den siffran borde i alla fall fördubblas utan att jag drabbas av kvantitet istället för kvalitet.

Med det nya året kommer också en helt ny kull 3-åringar och dessa har jag lagt ner åtskilliga timmar på för att kunna planlägga och hitta dom intressantaste i mina ögon.  Mer om detta kommer under nästa vecka då jag bland annat ska utse årets Kriterie- och Oaksvinnare. ”Vinnare-gänget”  försökte i dagens V75-sändning förutse det kommande årets storloppsvinnare och där blev Stefan Hultman Poobong (e. Viking Kronos) profeterad som 2011 års Kriterievinnare! Den hästen är såklart selekterad även hos mig, men nu har jag som morot att skramla fram en ännu bättre kandidat till säsongens största treåringslopp! Håll till godo!

Med på förra årets treåringslista var dagens V75-segrare Goober (e. Viking Kronos). Det är en mycket läcker häst att titta på och han har förutsättningarna att tjäna bra pengar i dom större fyraåringsloppen under året. Tyvärr sitter hans usla lopp på Färjestad från i höstas kvar på näthinnan och det krävs någon riktigt övertygande prestation för att dom avtrycken ska tvättas bort.

Never Again (e. Viking Kronos) vann planenligt dagens Silverdivision och det är sorgligt att en sådan kanon ska behöva tampas mot dessa skithästar i ”silver”.  Ytterliggare ett par miljoner borde givetvis ha funnits på bankboken innan unghästkarriären avslutades för ett par dagar sedan.

Idag var det alltså premiär för det nya konceptetV75 dagarna där en V4-omgång och lite paus ska avverkas innan det börjar på allvar. Jag är motståndare mot det här påhittet då jag tycker det fungerade utmärkt  innan och att det absolut inte är en förändring till det bättre. Ett förslag skulle kunna vara att peta in ”dagens lopp 13” mellan V4 och V75, vilket skulle innebära att det loppet skulle köras som lopp 5 istället. Då får spelarna likväl ett andrum mellan stora streckspel och tävlingsdagen blir inte lika utdragen. Kanske skulle man också kunna göra det lite mer säsongsanpassat och köra det här formatet under sommarhalvåret. Klassen på V4-loppen skulle bli mycket bättre än dagens usla löpningar, men också behagligare för banpubliken som kan sitta i solen och softa med en iskall pilsner i handen istället för att som idag samlas i en svettig totohall i väntan på nästa lopp.   

Det finns såklart två läger gällande detta, men jag tycker inte att den här förändringen var nödvändig. Sedan är det bara att omedelbart ta bort V5-spelet som flyttats in i V75-smeten. Att blanda en massa spelformer verkar vara ATG’s ideologi idagsläget, så skulle inte förvåna mig om nästa steg är en V75-omgång inhållande V3, Lunch Dubbel och Dagens Dubbel…

/Ivarsson – som önskar god fortsättning på det nya året!

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.