Never Again!


Ikväll fick vi se en uppvisning av kullens stora ”underdog”. Stefan Hultman var lyrisk om sin kanon vid en intervju med TV4 på lunchen och som vanligt vet ”Hulken” vad han pratar om. Stefan aviserade ett offensivt upplägg och då är det svårt att hitta en stenklarare 3,30-oddsare. Favoriten I Won’t Dance tog planenligt hand om ledningen och fick bestämma. På långsidan fick man intrycket att han var en slagen häst och även om Stig H’ jänkare underpresterade, hade det inte spelat någon roll en kväll som denna – det fanns bara en häst på banan! Segertiden blev efter ett långsamt förstavarv 14.4/2140a.

 I mitt blogginlägg 22 juni talade jag om att jag tror Never Again vinner Svenskt TravDerby 2010. Det finns speciellt en punkt som talar för det. I mina ögon har han två huvudkonkurrenter i Red Hot Dynamite och Viola Silas, och dessa två kommer inte ha samma perfekta förberedelse som Never Again. Red Hot Dynamite drabbades i våras av en svår magåkomma och även om han ser ut att hinna tillbaka till Derbykvalen kunde han helt klart få en optimalare förberedelse. Viola Silas är ett sto och kommer slipas till toppform till Stochampionatet och risken är stor att den formen hinner försvinna lagom till Derbyt. Vi såg bland annat Giant Diablo drabbas av detta vid 2004 års derbyupplaga. Vala Boko kanske kan läggas in i samma genre år 2007, men denne var sjuk i finalen och det är orättvist att göra en liknande bedömning. Stefan Hultman har enbart haft Derbyt i siktet sedan i mitten av 3-årssäsongen och sådana långsiktiga matchningar brukar bli framgångsrika. Vi hoppas också att Stefan Hultman träffar rätt med sitt långsiktiga mål med Maharajah i Prix D’ Amerique 2011.

Nästa start lär bli i finalen av Norrlands Grand Prix, och där kommer vi se en uppvisning…again!

//Ivarsson

9 Comments

Add yours
 1. 1
  AIK-dansken

  Det här loppet sa väl ingenting. En tiondel före Castor Race. 14.4 springer ju snart alla hästar numera. Här törs jag ta ett vad på att Never Again never vinner derbyt. Nej, jag var inte lika impad som du.

 2. 3
  Ivarsson

  ”Impad” blev väl inte jag heller. Utan det här var helt enkelt en prestation som jag förväntat mig, det som var tråkigt var att konkurrenterna inte kunde bjuda på lite bättre motstånd så vi kunnat se exakt var Never Again står för dagen.

  Ett ”vad” låter intressant! Vem är din Derbyvinnare 2010 då? 😀

 3. 4
  AIK-dansken

  Ja ni. Alvena Pele passar nog inte över 2640 meter. Limpos favorit Ewe Palema har inte betalat 5:e insatsen. Då drar jag till med en riktig rysare. Caballion.Då räknar jag med kuskbyte.

 4. 7
  AIK-dansken

  Alvena Pampas är nog inte så dumt. Där kan nog distansen passa bra. Till slut kanske det ändå blir så att Red Hot Dynamite hinner hitta formen och då är väl det derbyvinnaren.

 5. 8
  Ivarsson

  Som sagt, det är bara RHD och VS som kan hota en NA-seger! Alla andra nämnda hästar i denna tråd är chanslösa!

 6. 9
  johan

  Glöm att Never Again vinner derbyt !! han är för dålig för de . VS nej formen börjar svika !Red Hot Dynamite? tror inte att man hinner .. sebastian k ? kanske men har ingen känsla för de . pampas ? hmm… nja… är bra. lång distans för den . men ni undrar vem vinner då? ja inden av dom i alla fall …. =)plugga vidare på de….

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.