Några guldkorn från norr


Jag kommer som sagt från Boden och de slår mig ofta vad mycket bra människor som kommer där ifrån. Med bara drygt 18 000 invånare så tycker jag de dyker upp lite juveler här och vart. Själv så är man nog de svarta fåret. Så vad sägs om namn som.

Brolle är väl den mest lysande stjärna får man väl säga. Eller som han heter Kjell jr Wallmark. Lyckas med allt han tar sig för, även om nu inte ”chefen” Henke tyckte han glänste i vinnarfesten så tycker jag nog att han gjorde de han skulle i ett underhållnings program. Kul att han har blivit hästägare nu oxå. Jag kommer hålla en liten extra tumme för hans häst Yeah Yeah Yeah.

En annan som lyckats bra i den musikaliska biten är Stefan Gunnarsson. Ni vet han den där lång håriga pianisten som var med i ”Så ska de låta ”några säsonger. Så mycket mer än så vet jag inte om han.

 

Inom sportvärlden så kan Boden skryta över ishockey målvakten Daniel Larsson. Stått för Hv71 i två säsonger men kommer att vakta Aik’s mål säsongen 2012/13. Att Daniel skulle bli en så bra målvakt var inget jag trodde när han åkte runt på moppen hos mormor o morfar som liten. För i stallet på gården stod jag och borsta på nån dammig häst. Boden är så litet så man vet vem dom flesta är. Bra eller dåligt?

Ida-Therese Nerell eller Karlsson som hon hette när vi dela korridor på Sanden skolan. Duktig brottar tjej som tidigt var inställd på att bli bäst.

De där var några från lite andra världar men inom travet kan vi nog nämna hur många som helst. Framför allt väldigt duktiga kvinnliga hästskötare. En duktiga tränare är Gunnel Fredriksson, nu tycker nog en del jag är tokig. Men hur många år har inte hon varit tränare? hon slog sig snabbt in i den mans dominerade världen och har haft några bra hästar genom åren. Jag kommer alltid minnas Pay Roll som var en av hennes störtsa stjärnor och jag missade inte många av hans lopp när jag var liten. Nu ska dottern Hanna Olofsson ta över.  Så vem blir hennes stjärn häst jag kan följa slaviskt?

Mats Rånlund är ex Bodensare och Per Norström , killen som aldrig tappar sin norrländska dialekt.  Helena Burman sprang oxå på peabtravets stall backe. Men då under namnet Sandin för visst var hon väl gift med Mats Sandin? Men om hon kommer från Boden eller Luleå de kan jag inte svära på. Som jag skrev de finns många duktiga hästskötare, men jag väljer att bara nämna några. Ida Bergvall skötare till sprintermästarn You Bet Hornline. Emilia Hiltula duktig hästkötare hos Timo Nurmos. Elisabeth ”Lisa ” ”Manberg” Mannberg kärt barn har många namn. Skötaren som fick göra en resa runt jorden med Westholms sto Annicka. Kanske Limpo gör en utflykt till Boden i sitt fru letande 😉

Killen som refererar loppen på Peabtravet David Zimmer är inte så pjåkig han heller. Men är han från Boden? Det hoppas jag verkligen så han får tillhöra denna sköna skara männsikor. Har ni inte besökt Boden tidigare så tycker jag ni ska göra de i Juni när dom kör sitt midnattstrav med V75 och sen avsluta kvällen på Western Farm. Nått jag aldrig missar. En av årests bästa travresor man kan göra.

Categories

14 Comments

Add yours
 1. 1
  Johan"Lönshultarn"

  Lutar åt ett besök på Bodentraveti iår isamband med V7 och det beryktade vilda stället Western Farm där dricker man hojt och inte nått pörskas rosè vin 🙂

 2. 2
  Catarina

  De gör du rätt i. Att dansa på borden är ett måste. Och de är helt normalt för de gör alla. Syns på plats 😉

 3. 4
  Limpo

  Boden har många guldkorn. Du glömde de viktiga med Daniel Larsson att han slog igenom i DIF!!! Att hitta dam är som att hitta en fyrklöver omöjligt……

 4. 5
  Catarina Damström

  Limpo jag kanske inte glömde jag kanske bara inte ville skriva de 😉 Jag säger desamma om att hitta make, lika svårt som att hitta en fyrklöver..

 5. 7
  Catarina Damström

  Eftersom han nu flytta från Boden innan jag ens var född så fick de avgöra lite att han inte nämdes.Tror nog att jag har missat många fler än han oxå. Svårt att få med alla juveler. Men mest känd är nog ändå Brolle. Fråga nån i Boden om dom vet att Peter Englund kommer där i från.

 6. 8
  Camilla

  Niklas Wallin tidigare duktig NHL spelare, nu Luleå spelare, Petra Nordlund fd tv4 nyheterna…. I Boden bor 27-28000 st :), inte 18000. Annars mycke bra skrivet 🙂

 7. 9
  Catarina

  Ja de finns som sagt många juveler. Kunde inte skriva om alla. Enligt Wikipedia så stod de 18 000 därför skrev jag de 🙂

 8. 10
  Håkan

  Nu har jag frågat ”nån” i Boden om de visste vem Peter Englund är… alla jag frågade visste det.
  Däremot så visste ingen vem Mats Rånlund var o David hade dom hört nån gång på SR/norrbotten
  Håller för övrigt med Camilla här ovan att det du skrev var bra.
  P.S Själv hade jag en häst i träning hos Rånlund i mitten på 80-talet D.S

 9. 11
  Catarina Damström

  Många vet nog vem Peter Englund är , men vet man att han kommer från Boden? Jag ville ha de lite trav relaterat så därför fick Rånlund och David vara med.Jag tycker David är en väldigt bra lopp refferent. Som sagt väldigt liten stad men finns många som lyckats väldigt bra där i från. Får bli nån till blogg om de här känns de som.

 10. 13
  Catarina Damström

  Oj är de så många. Jag tog min information om invånarna från Wikipedia och den var från 2010 men tänkte så stor ändring kan de väl inte ha blivit men de verkar göras en del barn där uppe om man ökat med 12 000 på 2 år 😉

 11. 14
  Catarina Damström

  Nu inser jag att jag har kollat hur många som bor i Boden, inte hur många som bor i Bodens kommun. Dåligt av mig de ska vara drygt 27 000 . Får blogga mer om Boden och rätta till mitt lilla fel 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.