Mycket händer på travfronten!


Äntligen har jag tid att sätta mig ner och skriva en liten blogg. Har försökt i snart en veckas tid, men det har varit fullt upp, både i skolan och på travfronten. Har avverkat två tentor sedan senast och även några starter med hästarna.

Började med att följa med Elinor till Solvalla för start med Super Lucky. Lucky gjorde det jättebra och blev trea. Drog tåget i tredje redan 700 m kvar och höll farten hela vägen in i mål. Hon är beundransvärd ”tanten”, inte alla ston som tjänar över 100 000 kr som 9-åringar. Elinor har gjort ett jättebra jobb med henne och går mot sitt bästa år hittills som tränare.

I onsdags var jag iväg till Solvalla igen, men denna gång med Fröken som gjorde comeback efter behandling. Hade räknat med en frusen bana med tanke på att här hemma låg snön på marken och det var minusgrader i luften, ack så jag bedrog mig dock. I Stockholm regnade det och banan var bara lervälling. Fröken hatar när det är sådan bana och när Jennifer försökte ta ner henne till innerspåret så bara grävde hon ner sig och galoppen var ett faktum. Det är bara att ta nya tag, och igår var Elinor ute och red henne i montésadel för första gången. Efter ca 100 m:s bockande i full galopp, så lugnade hon ner sig och kunde trava riktigt fint i ryggen på mig som körde en annan häst före. Vi rider henne några gånger till i montésadeln hemma och sedan testar jag och anmäler henne till ett montékval. Antingen så blir hon alldeles för het och galopperar, eller så fungerar hon klockrent och då tror jag att hon har fina pengar att tjäna i den disciplinen.

I fredags var det Romme och Love Is gjorde comeback efter sjukdom. Jag har haft hand om Lovis sedan min storebror, Daniel, köpte henne på kriterieauktionen som 1,5 åring och hon kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Vid denna tid hade jag nämligen en äldre travare som hela tiden blev skadad och jag ville inte riktigt sluta med travet just då (hösten 2008). Fredrik bodde i Skara och hade sina hästar med sig där, men jag hade bara Expounder och när han gick sönder tre dagar innan auktionen så bestämde tydligen mina bröder sig för att inhandla en ny kuse som jag kunde ta hand om. Valet föll på Lovis och hon fick följa med hem till Dalarna, hon hette egentligen något annat, men genom att det var en nystart så kände vi att det vore roligt att döpa henne själva. Jag och mamma började kalla henne Lovis och någon månad senare hette hon Love Is i alla system. Efter hjälp med inkörning så har jag tränat henne helt själv hela två- och treårssäsongen. Tyvärr gick hon omkull i januari som treåring och skadade ryggen. Det har tagit tid att läka, men nu verkar det som att ryggproblemen minskar. Hon är stor, ca 1,66, och grov, så hon har behövt tid att växa i sin kropp och Love You-avkommor är ju inte kända för att vara tidiga. Hon har gjort det bra i år som 4-åring och är nu bara 1500 kr ifrån 100 000 kr intjänat. Hon har problem med någon form av muskelsjukdom som hela tiden återkommer och gör att hon aldrig kan få starta på och skaffa sig en toppform.

I fredags gjorde hon comeback i alla fall och gjorde det jättebra som tvåa. Hon gick till ledningen och fick öppna första varvet väldigt långsamt, men sista varvet gick desto snabbare och hon avslutade 12,5 sista 500 m. Favoriten i vinnarhålet fick lucka in på upploppet och hann sticka huvudet först alldeles före mål. Bara hoppas att hon får vara frisk nu och starta på under vintern. När man sett en del av hennes prestationer kan man tro att hon har dålig skalle, men det är då sjukdomen har satt ner henne och hon knappt kan gå efter loppen. Hon fattar väl visserligen inte riktigt vad detta går ut på ännu, men i fredags gav hon inte upp utan kämpade på hela vägen in i mål. Ett litet fall framåt 🙂

Hade två st 2-åringar med oss också och de klarade sina kval alldeles utmärkt, så nu blir det kontroll hos veterinären och sedan siktas de mot start i början av nästa år. Alltid spännande med nya förmågor 🙂

Elinor hade med sig två hästar också. Persos Arnie skötte sig i montékvalet och nu är det bara lite vinterträning och sedan får vi se om han kan sköta sig när det blir allvar. Kapacitet har han ju så det räcker och blir över. Ellen Propellen var hårt betrodd i montéloppet och det såg bra ut när hon ledde in i sista sväng, men på bara några steg så tappade hon och ”gick inte framåt”. Höll till sjundepriset i alla fall och nu i efterhand visade det sig att hon troligtvis blev hovöm. Hon hade nya skor inför den här starten och troligen blev trycket av dessa skor för hårt, bara att ta nya tag.

Trav den här veckan blir Solvalla på onsdag med Elinor och Super Lucky. Spår 10 i Guldklockan och det är bara hoppas att hon kan komma iväg bra och inte hamna för långt bak i fältet, då kan hon ta fina pengar igen.

Ha det bra!

//Kristina

1 comment

Add yours
 1. 1
  Stackars Jack

  Hej Kristina !
  Såg Love Is comeback på ”liven”.
  Gratulerar till 2:a platsen även om det var lite försmädligt att hon åkte dit på ritsen.
  Än mer storartat när man får historien bakom. Tyckte hon såg jättefin ut o så startsnabb också.
  Trist om hon inte kan hålla ihop för, som Du säger, finns säkert mycket mer att få ut.
  Håller tummarna !

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.