Mittiveckan


Då har mina fyra listbevakningar gjort tävlingsdebut och man kan summera det hela i ett förstapris, ett andrapris samt två rejäla floppar. Dollar Sund vann ett rumphugget lopp ikväll från ledningen och gjort väl det han skulle. Han klarade det snäva spåret över förväntan och gav ett bra intryck. En godkänd debut gjorde Pure Elite på Färjestad i måndags, blev en liten markförlust i starten för att sedan hänga med vinnaren bra sista varvet. Tisdagens hästar löpte inte riktigt upp till vad man hoppades på. Amsterdam såg inte alls bra ut på Jägersro och känslan är att det kommer dröja ett tag innan vi får chans att se den igen. Laurentius Glamour såg bra ut och fick en ganska så offensiv styrning av Örjan Kihlström, men orken var slut i sista sväng och tappade mycket upploppet ner. Axevalla’s bana är inte riktigt hundra just nu, så vissa prestationer får man ta med en nypa salt men hur som helst var det ingen bra debut.

*

Olyckor inträffar titt som tätt i travsporten och det är sådant vi får leva med. Ikväll inträffade tyvärr en olycka av den värre sorten på Solvalla där en allvarligt skadad Jim Frick fick föras till sjukhus. Vi får hoppas rapporterna går i dur och att Jim hamnar på bättringsvägen. Efter kvällens händelse kommer jag osökt in på en olycka i maj 2002 där en annan ”vit kusk” blev väldigt svårt skadad. Christer Nylanders framångsrika karriär gick helt i spillo efter en mycket allvarlig krock i ett travlopp. En mycket svår huvudskada spolierade ett framtida normalt liv. Christer kom förvisso efter flera års kämpande tillbaks till sulkyn och vann lopp, men insåg att det inte skulle fungera i längden och lade av som körsven. Jag håller verkligen tummarna för att Jim Frick haft mer tur i oturen än vad hans kollega hade.

*

Svårt att fokusera på den sportsliga biten denna kväll, men vi kan konstatera att Salinity gjorde en briljant årsdebut och den framtida utvecklingskurvan på den hästen är klart intressant.

*

Glöm in Zjanti River i V75-2 på lördag…

//Ivarsson

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.