Midsommar på Kalmartravet


Traditionsenligt midsommartrav på Kalmartravet. Alltid trevligt!

Sandra Svensson vann sitt första V75-lopp på det femte eller sjätte försöket. Mycket roligt och jag vill tro att hon fortsätter att utvecklas i sulkyn. Bra chans att förbättra sin position som en av landets duktigaste kvinnliga körsvenner. Ger ett bra intryck, några motbud?

Stämmningen är alltid mycket god den här söndagen midsommarhelgen. Jag tror att publiken vill komma tillbaka år efter år. Det är inte några stora knep kalmartravet använder sig av, jag har inte lagt märke till dom i alla fall.

Publiken möts av gratis kaffe, kaka, vimmel med tävlingar etc. Det uppskattar min andra hälft i alla fall. På grönområdet i början av upploppet finns det gott om aktiviteter för familjen. Här går det att ta med barnen och hålla dom hyggligt sysselsatta. Plus!

Plussar också för storbildskärmen på innerplan. Bra storlek och placering.

Det som kan bli bättre:

Loket – Nej, han kan nog bara bytas ut. Lyssnar på hans tjöt med ett halvt öra och nu börjar han bli lite ”Hans G gaggig”. Stefan Melander drog hela valsen om Friction (het varvet kvar) i vinnarcirkeln men Loket har visst glömt att lyssna på svaren han fick på frågorna. Melander påpekade men körde allt en gång till, det gör man om ens häst dundrar hem Kalmarsundspokalen från dödens.

Banljudet – Inte bra… Alltför högt volym och det skar i öronen stundtals. Det fungerade bättre med Eldkvarn än med militärmusiken som var vid invigningen 🙂

httpvh://youtu.be/hdU0FtUdTZM

Perfekt uppladdning inför Pluras sväng till Katrineholm i sommar…

5 Comments

Add yours
 1. 1
  Stenman

  Det bästa förutom hästarna, var när tomten Loket körde ett fyrfaldigt leve för Åke som gift sej…haha humor, Åke skämmdes ( såg så ut) men tackade,

 2. 3
  Ivarsson

  Kajsa Frick är den klart vassaste bruden vi har i Svensk travsport.

  Sedan undrar jag när banorna ska lägga ner det här med invigningar. Elitloppet och Olympiatravet är väl festligt, men på tävlingsdagar som är lite en i mängden ger invigningarna bara motsatt effekt. Men jag antar att det mest är för att smöra för ”en-gång-per-år-besökarna”.

  • 4
   Henrik Lagerstedt

   Uppskattar att en stor del av söndagens publik inte har speciellt många besök på travbanan varje år. Det är inte Elitloppshelgen men Kalmar (Smålands?) elitloppshelg 🙂

   Kajsa fick ju ingen fart på Ingas Hurricane! 🙂
   Sandra är till kroppsformen mer kusk än Kajsa, det har jag i alla fall inbillat mig. Vinnarskallen verkar inte vara sämre.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.