Mer diskningar framöver!


Det är ju för mig helt givet att man ska diska fler ekipage i travloppen.

Lars D Dahlgren bloggar om ämnet på travronden.se och är som vanligt lysande! 

Där berör han tre eventuella diskningsfall som har diskuterats. Bland annat den omtalade I Saw You / Timetosaygoodbye situationen. Tipset är att gå in att läsa!

3 Comments

Add yours
 1. 1
  AIK-dansken

  Det spelar ingen roll hur reglementet ser ut när standarden på domarna på våra travbanor är så usel som den är idag. Ett krav för att bli domare borde vara att ha kört x antal lopp innan personen ens kan bli aktuell för ett så viktigt uppdrag. Det är ju ingen skillnad mot tex. fotboll där dom bästa domarna själva har spelat och därmed har rätt ”feeling” för själva spelet. Det finns bara ett sätt att höja standarden på domarna och det är bilda några ”lag” av domare och låta dessa döma på alla banor i landet. Proffsdomare helt enkelt. Kacke Nilsson på Solvalla är ett bra exempel på hur en domares bakgrund bör vara med sin långa karriär som tränare och kusk. För många lallare på travbanorna med rätt att döma utan att ha rätt kunskaper och utbildning kommer även i fortsättningen skapa konstiga domslut om inget händer.
  Tack för ordet. Mvh// Dansken.

   • 3
    AIK-dansken

    Visst, men i hur många sporter kan man ta hur mycket tid som helst på sig och se filmer från alla möjliga vinklar och ändå misslyckas totalt. Att dessutom inte kunna skilja på trav och passgång gör ju inte saken bättre. Pinsamma lallare!!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.