Man lever bara en gång!


Henke har ju efterlyst en blogg efter min resa till Gotland i förra veckan, så här kommer en liten sammanfattning av min vecka och helg. Jag hade tänkt skriva en blogg om avel och varför man håller på med detta dyra ting, men det får bli en annan gång då mina tankar just nu är överallt och ingenstans.

I onsdags den 11/4 åkte jag, pappa och Fredrik till Gotland för att lämna Love Is och hämta hem 1-års hingstarna; Ogotai och Optimus.

Resan gick bra och det blåste ingenting ute på sjön. Love Is acklimatiserade sig direkt och har redan kommit in i sin nya flock och fått nya kompisar. Min bror Daniel som äger henne har bestämt att Orlando Vici får äran att bli hennes första partner i aveln. Han är intressant och ligger i en bra prisklass. Vårt lilla stoföl e. Orlando Vici som föddes den 2/4 (och inte 2/3 som jag skrev i förra bloggen) var en pigg och framåt liten krabat som gärna kom fram och pratade trots att hon bara var en dryg vecka gammal. Det bestämdes även i veckan att familjens två andra fölston också kommer att betäckas och båda med Turbo Sund.

 
I fredags var vi upp med Fröken och Jean Dobel på Romme. De fick gå ett snabbjobb tillsammans, Jean Dobel i vagn och Fröken under sadel. De såg fina ut och kommer att anmälas inom kort, men det är inte lätt för Fröken att komma med på sina 65 poäng. Hon stod som 10:e och 15:e reserv i de senaste två loppen jag anmält henne till.

 

1-års hingstarna gick i en flock med 11 st andra 1-åringar som busade och hade roligt tillsammans. När vi gick in i hagen kom de alla fram och pockade på uppmärksamhet och som mest hade jag sex st unghästar som stod och myste i en ring runt omkring mig. Väldigt mysigt och jag hade kunnat stå där ett bra tag. Ogotai är väldigt lik sin pappa Adrian Chip och riktigt stor för sin ålder, fick därför bara med hans huvud när jag försökte fotografera i boxen 😉 Optimus e. Dream Vacation är medelstor och lite mer försiktig än sin kompis som är ganska burdus av sig. De är fina båda två och verkar, peppar peppar, vara väldigt kloka. Ska bli spännande att se hur de sköter sig när de ska köras in här framöver.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När man håller på med hästar så kan allt hända och tyvärr inträffade en mycket tråkig sak för oss i lördags. Fredriks 2-åring Eros Band e. Super Arnie insjuknade i något som liknade kolik efter att han gått ett jobb på Romme och vi åkte hem med honom och tillkallade distriktsveterinär.  Veterinären tyckte vi skulle åka till Strömsholm med honom och väl där opererades han med buköppning två gånger under helgen. Idag på eftermiddagen beslutade de att avliva honom, då han blev allt sämre och aldrig kunnat leva ett normalt liv utan mediciner och hjälpmedel. Han hade en inflammation i tarmen, ingenting man kan förbereda sig på och veterinärerna vet inte varför ca ett tiotal hästar varje år drabbas av detta. Det är mycket tungt och det är bara att hoppas på att försäkringsbolaget samarbetar.

Man blir påmind om hur fort det kan gå, ena stunden såg han fin ut i ett jobb på banan och en timme senare var han dödssjuk. Det gäller ju tyvärr inte bara hästar utan även oss människor och vi måste komma ihåg att ta hand om varandra och tänka på att man lever bara en gång, så hellre ångra något man gjort än något man inte gjort.

Det får räcka för stunden, återkommer med min avelsblogg en annan vecka.

Ha det bra! //Kristina

1 comment

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.