Maharajah i fokus på Idrottsgalan 2012!?


Som vanligt festligt med galor och som allmän sportnöd står givetvis ”Idrottsgalan” (…övriga ser jag knappt) högst i rang hos mig. Jag tänker inte utveckla någon slags recension utan nöjer mig med att kalla det som godkänd ”måndagsunderhållning”. Kul att den röstkupp som ”svenska simrörelsen” torde ha gjort gav resultat genom att kamma hem galans finaste pris, förra året försökte sveriges orienterare med samma sak utan framgång när Helena Jansson var aspirant på priset.

Om knappt två veckor kan vi svenskar ha fått en ny Prix d’Ameriquevinnare i Maharajah. Jag må vara optimist, och tror verkligen stenhårt på seger. Jag vet att Stig H Johansson (Queen L. 1993) och Helen A Johansson (Ina Scot 1995) var uppe som kandidater till att vinna Bragdguldet. En sådan utmärkelse kommer svensk travsport aldrig att tilldelas, men jag räknar kallt med att en Maharajah-seger kommer ge en nominering till ”Årets Prestation” för falangen kring hästen på Idrottsgalan 2012. Att det heller inte är något OS i år, med andra ord mycket sämre konkurrens, talar också för den tesen.

/Ivarsson

3 Comments

Add yours
  1. 2
    Ivarsson

    Inte ens om han vann loppet med 500m skulle han vara aktuell att få det priset, hehe… men kul om svensk travsport skulle kunna få lite uppmärksamhet i svensk idrott och i alla fall kunna gräva fram en kandidat.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.