Lite smått och gott!


Derbykvalen avverkades igår och det var skönt att Never Again klarade av ”gallringen”. Efter hans senaste insats var det lite extra spänt inför försöket, men han var klart förbättrad och kunde jogga undan från ledningen. Barfotabalansen fungerade enligt förväntningarna och det ska bli en rolig final. Kusken Örjan Kihlström hade en riktigt vass kväll och han visar att han är en specialist på det här med kval. Han hade 10 styrningar och var på plats med 8 av dem, vilket resulterade i hela 7 finalplatser. Där snackar vi grym utdelning!

Att få se sin häst kvala in till någon av Derbyfinalerna är mycket få förunnat. Det är tillräckligt svårt att få med den till Derbyförsök tydligen. Stig H Johansson inledde kanske med 25-30 stycken hästar i den här kullen på träningslistan men lyckades bara få med en häst i kvalen. Staro Dixieland var den enda ställföreträdaren i gårdagens försök och han hade inte ett enda sto till start. Det sved säkert lite extra när Staro Dixieland galopperade bort en solklar seger och Stig H Johansson behöver inte göra sig besväret att åka ner till Jägersro nästa helg.

Nu när vi kommit till augusti och hösten nalkas börjar lovande treåriga debutanter bli mer sällsynta. Ikväll gör dock Ayar Boko (e. Credit Winner) debut i Solvallas första lopp. Modern Namarra Boko (e. Viking’s Way) tjänade över 2,4 miljoner och är i sin tur efter elitstoet Divas Crown. Fadern Credit Winner brukar lämna ganska sprinterbetonade avkommor, men kanske kan morfar Viking’s Way (bl a fader till Jag De Bellouet) överföra lite styrka. Hästen kvalade på en 19-tid i april och lär vara förberedd till tusen. Att vara med i Kriteriet är inte försent än, Yanantin Boko debuterade 18 augusti och slutade trea i Kriteriet efter ett mycket tufft spetslopp. Håll ett öga säger bara jag, så hyllar (…eller dissar) vi efter!

Även imorgon torsdag finns det intressanta hästar till start. Stig H Johansson har hittat en perfekt uppgift åt Noe’ D’Asolo i Count’s Pride-pokalenÅby. Med tanke på förstapriset på 150 000:- borde motståndet ha varit bättre, men det är bara att inse att de lite större 3-åringsloppen tar ut varandra för tillfället. Vinner han inte det här loppet blir jag besviken.

En annan mycket intressant start gör Aga Khan BokoGävletravet. Debuterade på mycket bra sätt i början av juni men tyvärr har det strulat efter det loppet och han har haft tävlingsuppehåll 2½ månad. Jag håller tummarna för att han är fräsch imorgon och visar att han är en framtida Kriterievinnare! //Ivarsson

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.