Laddar om!


Björn Goops stryning av Vanessa Du Ling var ett stort samtalsämne igår. Goop kastade loss ordentligt på sista bortre långsiudan och svepte till ledningen med vinnarskallars spik. Det såg helt klart ut med 200m kvar till mål. Sista 50m slog hon på en rejäl tvärnit och via Open Strech kom Stefan Persson flygande med Bring Me Luck US och slog av favoriten. Jag är av åsikten att Björn gjorde det enda rätta och mosade på i spåren. Andra delar av redaktionen säger att det var en bortköring och med en lugnare körning i spåren vinner spiken!

Kungapokalen blev inte lika rafflande. Select Yankee var grym i försöket och det hade varit kul att se honom felfri i finalen. Åke Svanstedt sa ju att han kändes bättre än i försöket och det hade jag velat se! Main Wise As hamnade i dödens på en hårddragande Juggle Face. Det är inte något önskescenario för någon häst och för Langewegs glänsare blev det för mycket. Favoriten var en trött häst över upploppet och smygkörda flerfaldiga V75-vinnaren Sebastian K. Fixade Erik Adielssons andra raka seger i killarnas uppgörelse!

Drottningens pokal igår infriade förväntningarna. Viola Silas var grym när hon svepte fälte i sista sväng och brisade undan över upploppet. Lätt vunnet och hon är nog obesegrad hela säsongen om hon håller sig till att möta stona. Dileva Käll tyckte jag på förhand var värst emot och hon befäste sin postion som tvåa i kullen. Var aldrig segerakutell men det är en fin häst!

Hemma har dom tagit bort sista gruset på gatan och tagit bort parkeringsförbudet på tisdag/onsdag på vardera sidan vägen. Välkommet!

Jag var intresserad av att åka till Eskilstuna på söndag och trav! Första start är dock 16:30 vilket är helt iskallt! Har man chansen att köra dagtrav borde ju första start vara vid 12-13tiden. Publiktappet är minst en spelsugen travtorsk.

V75 imorgon på Dannero!

Vi har mycket bra känsla inför omgången trots att den avgörs uppåt i landet. Tipsen kommer ut ikväll och man gör bäst i att rygga!

/Finska lopparkivet

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.