Lååång dag väntar!


Den här lördagen har man sett framemot ganska länge nu, och det blev inte sämre när man fick vilken kvalitet loppen till Örebro håller. Fantastiskt  bra! Nu är det bara att hoppas att vädergudarna är snälla mot oss för då kan dagen bli en publikfest.

Det finns två hästar jag håller en extra tumme för idag och det är två med Örebroförknippning såklart.  Redtop i Klass I-försöket vars ägare och fd tränare Sören L Johansson avled för någon vecka sen, och det är mycket sorgligt att han inte hann se sin häst starta på hemmaplan när V75-cirkusen kom på besök. För även om hästen tränas av Åke Svanstedt just nu kommer jag alltid att se honom som en Örebrohäst. Jag hoppas på det bästa, även om jag måste lägga in en brasklapp för täta starter. Sedan hoppas jag såklart att det blir hemmaseger i dagens huvudlopp Orebro Intn’l genom Nellie Vingboons och Per Fromell. Skulle det ske är det inget snack om vem som blev dagens populäraste vinnare. Lugdunum har tidigare svikit i detta lopp som det stora hemmahoppet men ”Nellie” gör aldrig dåliga lopp, så det kan bli intressant.

När man kommit hem efter Örebro är det bara att ställa om siktet och ta sig till Finspångtrakten på kvällen och skåda årets upplaga av 10mila-orienteringen. Jag har själv aldrig varit aktiv men gillar atmosfären och det är ett givet besök varje år. Starten är ikväll och tävlingen pågår till morgonen. Lång dag som sagt…

Väl mött på Örebro idag!

/Ivarsson – som lär sova bort en hel söndag

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.