Kurre-premiär ikväll!


I skrivande stund är det 50 minuter kvar tills lopp 1 på Solvalla ska köras. Där har, som jag nämnde i mitt förra inlägg, Kurt Wijkström sin första starthäst i hans dyra kull. Det handlar om Aurora Boko tränad av Stig H Johansson och ikväll körd av Ulf Ohlsson. Dotter till den just nu väldigt populära avelsimporten Dream Vacation och tyskfödda stoet Harpune (e. Speedy Soma). Harpune var en riktigt bra tävlingshäst, hon tjänade drygt 2 miljoner kronor på sina 45 starter som resulterade i totalt 9 segrar. Några av hennes större meriter var bland annat tredjeplatserna i Tyskt TravDerby och Europeiskt Femåringschampionat, det sistnämnde loppet vanns då av självaste Varenne. Hon har även börjat klart godkänt i aveln, första och bästa avkomman är Unique Groenhof (e. Coktail Jet) som vann 15 lopp, sprang 12-tider och tjänade över 800 000:- SEK i sitt hemland. Hon har även lämnat två avkommor som importerats till Sverige, fine Sultan November (e. General November) som gjorde flera insatser hos Lutfi Kolgjini förra året och även numera Färjstead-stationerade Torpedo November (e. General November) som vann ett Dagens Dubbel-lopp så sent som i måndags. Får se om Aurora Boko har samma lycka ikväll som sin halvbror och få en bra start på karriären, med tanke på att hon kostade 280 000:-Elitauktionen 2008 så har hon lite att jobba på.

Ha en trevlig kväll!

//Ivarsson

2 Comments

Add yours
 1. 1
  Henke

  Frågan är hur skallen är på dom där avkommorna…?

  Harpune har jag inte koll på men största meriterna 3:e platser. Sultan känns sådär och Torpedo trodde jag aldrig skulle vinna lopp mer men jag hade fel 🙂

  Ska kolla arkivet och se vart man sorterar in denne!

 2. 2
  Ivarsson

  Hehe ja precis. Men är väl bara Torpedo som verkligen synats vara en häst som inte gillar blodsmak sista biten, Sultan är en vinnarhäst, klart fler segrar än andra- och tredjeplatser tillsammans. Var inte direkt skallen han förlorade på under Elitloppshelgen.
  Just Aurora Boko’s skalle är svår att bedöma efter en start, känns som att hon gjorde sitt bästa idag och det räcka till en tredjeplats. Får se hur hon utvecklas.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.