Krypcasino


På Solvalla är det numera Solvallalunken. Favoriten släpps till spets och sen händer det ingenting.

Vet inte om jag har det bästa exemplet som var i onsdags… Poppy (28) som är rejält betrodd spetsar för Björn Goop. Timo Nurmos tränade favoriten Global Jewel (25) kommer upp och släpps till spets. Det kan ju ha att göra med att Goop och Nurmos är bra vänner?! Det är som stallkörning typ! Nu kom luckan för Poppy som nästan hann dit. Både Goop och Nurmos är glada som 1-2 i loppet.

Samma scenario hade INTE inträffat på Jägersro. Dom större namnen Lutfi Kolgjini, Joakim Lövgren och Erik Adielsson bjuder inte varandra på någonting i loppen! Det är tävling!

Samma scenario hade INTE hänt på Åby mellan dom större namnen Björn Goop, Åke Svanstedt och Flemming Jensen. Goop och Svanstedt verkar ju vara ovänner ordentligt både på och utanför banan. Det är tävling!

För att slippa se mer stallkörning över gränserna föreslår jag att:

 • Stig H Johansson:s hästar körs av Erik Adielsson, Ulf Ohlsson eller lärling.

 

 • Roger Walmanns hästar körs av Örjan Kihlström, Johan Untersteiner eller lärling.

 

 • Stefan Hultmans hästar körs av Örjan Kihlström, Jörgen Sjunnessom eller lärling.

 

 • Timo Nurmos hästar körs av Björn Goop, Jorma Kontio eller lärling.

 

 • Kari Lähdekorpis hästar körs av Thomas Uhrberg, en till hyrkusk (Stefan Söderqvist?) eller lärling.

 

Jag vill absolut inte se Örjan köra åt Stig H eller Nurmos.

Björn bakom en Stig H häst är naturligvis också fel.

Nu börjar vi tävla och blir ovänner på banan! Jag vill höra svordomar, ”elitloppstempo” och ibland också hästar som körs trötta i prestigestyrningar även på solvalla!

4 Comments

Add yours
 1. 1
  Limpo

  Mycket intressant. Minns nångång att ja å pecka har snackat om detta. Å vi kom fram till samma sak. Att ha minst två kuskar som kör åt en stor tränare å inte en massa byten. För då blir det ingen tävling utan mer å mer vem som ska dela på priskakan. Därav får inte lärlingarna chansen.

 2. 2
  Michelangelo

  Tycker att alla Kari Lähdekorpis hästar borde köras av Olle Hedin. Dom två förtjänar varandra.
  Jag säger, för övrigt, precis som du gör. Solvalla är en olidligt seg bana. Är in i märgen trött på favoriter som släpps till spets och sedan är det slut. Snart även slutet för travsporten. Vem vill se, eller spela, på favoritparader.Inte jag, iallafall
  Michelangelo

 3. 3
  Pecka

  Solvalla är så extremt tråkigt att kolla på loppen från. Vet inte om det lever kvar i alla vägar ända sedan Stig H:s stora dominanstid att man inte får utmana varandra där. På den tiden fanns det bara en som inte begrep det och han gästade dessutom bara då och då från klyktattarland. Eller mannen med rösten fattade också men han hade nästan aldrig något att tävla med. Om det skall bli en fortsättning på catchdriversystemet så gäller det att hitta en form av kontrakt som låser kuskarna till vissa arbetsgivare och där reglerna är väldigt tydliga. Först då kan vi räkna med att det blir mer tävling på allvar på de flesta banorna igen.
  Tack gode Gud (om du finns?) för att det finns vissa fortfarande som vill tävla om det. Jag bävar för tanken att Åke skall bli fälld i hovrätten och försvinna från travet mest av den anledningen. Då kommer det att bli ännu mer färglöst och brist på tävlande. Då kan man hålla tillgodo med Jägersro på tisdagarna så länge Ludde fortfarande finns att tillgå. Eller hoppas att någon mer än Robert Bergh ger sig in i tävlandet norr om Dalälven.
  OBS! Detta med all respekt för Björn Goop som trots allt vill tävla men när ingen vill tävla mot honom så blir det ju inte så roligt heller.

  Mvh
  Pecka

 4. 4
  Henke

  Det känns ju som om Ludde,Svanen,Bergh och Lövgren har nåt gemensamt.

  Dom tränar sina egna hästar och kör inte så mycket åt andra. Tävlar lite mer än dom andra 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.