Klassiska scener när Calle Wihlborg jobbar in CC


Som vanligt tjafs angående inbjudningarna till Elitloppen och många experter fick fel med facit i hand. Det är inte lätt men vilken söndag vi fick vara med om!

Är Örjan Kihlström nöjd med sin styrning av Orecchietti?
Är Joakim Lövgren nöjd med sin av styrning Brioni i finalen?

Arch Madness tränare Trond Smedshammer var inte nöjd alls över att Brian Sears släppte ledningen i finalen. Utsöndrade sitt missnöje direkt i tv. Nu körde man ju i alla fall för bästa möjliga placering. Tvåa med facit i hand kändes som full pott. Vilken startsnabbhet i finalen gentemot konkurrenterna!

Iceland skulle gå 1,08,6 i Elitloppet enligt Melander… Det betydde treåringen Nato Dreams 11,7 i ett tidigare lopp under dagen. Synd då med galopp, hade blivit ett fint löpningsrekord!

Commander Crowe är en av mina absoluta favorithästar och det glädjer mig mycket att han fick vinna loppet. Vilken kämpe det är! Christophe Martens lyckades perfekt med sin styrning, det tillsammans med en häst i toppform gjorde inte upploppet särskilt spännande. Ägaren Calle Wihlborg är ju klassisk! Vilka bilder TV lyckades fånga när han jobbade in sin häst över upploppet! Helt jävla överlägset! Scenerna kommer vevas många gånger framöver!

Var ni på Solvalla och missade ägarens injobbning ska ni slå på någon repriskanal. ATG-play borde fungera (Finns ej upplagt idag!). Överlag är årets TV-sändning av Elitloppen mycket bra! Reklampauserna med dopet av det där fåret Francis får man väl ta… Sedan är det faktiskt så att Stig H kliver över sitt uppdrag och misslyckas. I mina ögon ska han hålla sig till hur hästar ser ut och stanna där. När han lägger in egna felaktiga fakta för att ge någon form av spelanalys blir det fel. Fick några floskler igår som kanske bara vi nördar retar upp sig på. Detta till i samband med ett lopp, det lär alltså varit åtskilliga fler. Typ så ploppade Stig ur sig detta:

”Amour D’Occagnes var väldig bra på Sundbyholm för några år sen.” Fyraåring…
”Embassy Caviar är ny hos Nurmos och vi får se vad han kan” Bara tränats av Timo…

Varför är jag inte på plats? Ingen bojkott på grund av Solvallas felaktiga injudningar eller nymodigheter utan jag blev pappa till en liten pojke i lördags. Stort!

Så analysen av årets elitloppet överlåter jag till övriga på Vinnarskallar-redaktionen.

Trivsel, käk, firmafesten-loppet, bokos speedrace, elitloppets starttid, auktionen, förbindelser från/till banan, vinnarcirkel på ”publikplats”, elitloppsfesten, vakterna, totoköerna, fyllan och stämningen! Jag vill gärna veta vad jag missat!

Det som saknades i VinnareV75 sändningar var reportage om Sanity efter loppet. Okej vi fick höra Takter men det är liksom inte riktigt i paritet med uppsnacket. Övertalande tv-tittare vill väl höra mer om ballongen som sprack?

7 Comments

Add yours
  1. 2
    Limpo

    Grattis igen cchefen,Vinnarskallar.se framtid är här med säkrat vi kan gå i pension sen å va nöjda med att ”Stig H Lagerstedt” tar över 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.